Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

''Βιομηχανία Τακτοποιήσεων'' οι Απευθείας Αναθέσεις στο Δήμο Δελφών;;;

Σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα Άμφισσας, συγχρ’ονως με ανακοίνωση στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, προχώρησε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Φωκίδος, προς την απελθούσα Δημοτική Αρχή του Δήμου Δελφών. Η τελευταία, αν και με υπηρεσιακό Δήμαρχο, (λόγο αποπομπής του Δημάρχου), το 3μηνο Ιούνιος – Αύγουστος του 2014, αντί να αρκεστεί στα καθαρά διεκπεραιωτικά ζητήματα, έτσι που να εξασφαλίζεται η συνέχεια στη διοίκηση του Δήμου και να αφήσει τη λήψη των κρίσιμων αποφάσεων, αναθέσεων κλπ στην ευθύνη της νέας διοίκησης του Δήμου, προχώρησε με ρυθμούς που σε καμιά περίπτωση δεν ακολούθησαν σε όλη την προηγούμενη θητεία τους, σε σωρεία ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ έργων.

Αν και αποκηρυγμένοι από το εκλογικό σώμα με υπερβολική και ύποπτη σπουδή και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο μία προς μία οι επίμαχες αναθέσεις, ώστε να διαφανεί και να ελεγχθεί η νομιμότητα και η σκοπιμότητα της κάθε μιας, προχώρησαν σωρηδόν, εργολαβικά σε αναθέσεις που γεννούν βάσιμες υποψίες εξυπηρέτησης αλλότριων ανόμων συμφερόντων. Δεν είναι καθόλου «εύκολο» μέσα σε 60 εργάσιμες ημέρες να προχωράς σε πάνω από 300 αναθέσεις (σύμφωνα δε με κάποια δημοσιεύματα τοπικών μέσων σε 586). Ακόμη και αν αυτές κινούνται στα όρια της νομιμότητας σίγουρα η σπουδή, η βιασύνη και σε χρόνο που είχε εκλείψει η δημοκρατική νομιμοποίηση, προκαλούν εύλογα ερωτήματα όσον αφορά την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και της διαφάνειας στην άσκηση της εξουσίας…

Πραγματική «παρέλαση» κάνουν στο ''Διαύγεια'' οι απ' ευθείας αναθέσεις του Δήμου Δελφών, χωρίς κανέναν περιορισμό όσον αφορά το αντικείμενο παροχής υπηρεσιών ή της προμήθειας υλικών. Δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο, μια συνεχή ροή ανάληψης οικονομικών υποχρεώσεων από την πλευρά του Δήμου, της οποίας το πραγματικό ή το εικονικό κόστος εκ των πραγμάτων, θα βαρύνει το ταμείο του Δήμου για το επόμενο διάστημα. Ένα ταμείο που όχι μόνο δεν διακρίνεται και για την ...ευρωστία του, αντίθετα είναι βαθειά ελλειμματικό.

Είναι σωστό αυτό; Είναι πρέπον, πέραν του εάν είναι νόμιμο;

Τουλάχιστον 10 είναι και τα δημοσιεύματα της καλοκαιρινής περιόδου, τα οποία φυσικά έχουν αναπαραχθεί στο πολλαπλάσιο, που αναφέρονται σε έναν ‘’αγώνα δρόμου’’ αναθέσεων, που είχε επιδοθεί η υπηρεσιακή Δημοτική Αρχή. Άρθρα τα οποία περιέχουν σοβαρές καταγγελίες και αφήνουν υπόνοιες και για ποινικά αδικήματα. Μιλάνε για ''Βιομηχανία Τακτοποιήσεων'' την οποία είχαν ''στήσει'' οι μέχρι πρόσφατα διαχειριστές της Δημοτικής Αρχής. ''Τακτοποιήσεις'' των πάσης φύσεως εκκρεμοτήτων, προς οικείους, ημετέρους και ομόσταυλους, χωρίς φραγμούς και όρια. Δημοσιεύματα στα οποία δεν γνωρίζουμε να έχουν υποβληθεί μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση.

Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει το απαράδεχτο αυτό φαινόμενο των πολλαπλών (απευθείας) αναθέσεων αλλά και να αποδοθεί δικαιοσύνη σε ενδεχόμενες παράνομες ενέργειες. Δεν νοείται την ώρα που υπάρχουν συμπολίτες μας άνεργοι και κάτω από κάθε όριο φτώχειας, την ώρα που οι δομές της κοινωνικής πρόνοιας συρρικνώνονται και κλείνουν χωρίς να μπορούν να στηρίξουν όσους πραγματικά έχουν ανάγκη, εμείς να μένουμε απαθείς και αδιάφοροι και στη παραμικρή σπατάλη δημόσιων πόρων.

Ελπίζουμε οι νεοεκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι αν όχι όλοι τουλάχιστον οι περισσότεροι, να βοηθήσουν την διαδικασία που ξεκίνησε η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης με κάθε τρόπο. Με στοιχεία που μπορούν να διαθέσουν αλλά και με προτάσεις βελτίωσης της κατάστασης αγορά υλικών και υπηρεσιών.

Σε κάθε περίπτωση εμείς σαν Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Φωκίδας συνεχίζουμε την προσπάθειά μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...