Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!

  Απογοητεύτηκαν οι κάτοικοι της Αμφίπολης από τις ανακοινώσεις για το ταφικό μνημείο. Χιλιάδες ερωτηματικά για τον χειρισμό των συνεντεύξεων τύπου από την Άννα Παναγιωταρέα αλλά και για την απουσία της Περιστέρη από την συνέντευξη τύπου της 28ης Οκτωμβρίου.
Τι συμβαίνει με το μεγαλοπρεπές μνημείο και γιατί αυτό που άφησαν να εννοηθεί από την συνέντευξη τύπου ήταν ότι θα πάρει χρόνια αυτή η ανασκαφή άρα μέχρι εδώ; Ότι βρήκαμε βρήκαμε; Που πήγαν οι βαρύγδουπες δηλώσεις και οι συνεντεύξεις περί λαμπρού ευρήματος;
Την Παρασκευή έφτασε η γενική γραμματέας στο ταφικό μνημείο. Γι αρκετές ώρες συσκέφθηκε με την Άννα Παναγιωταρέα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Κατερίνα Περιστέρη δεν παραβρέθηκε στο μεγαλύτερο μέρος των συνομιλιών.
Οι δηλώσεις τους περί τέταρτου θυρώματος τους είχαν ήδη εκθέσει κι έπρεπε να βρουν τρόπο να εξηγήσουν το λάθος.
Βλέπανε ράμπες βλέπανε πράγματα τώρα που πήγαν όλα αυτά ;
Η συνέντευξη της Μενδώνη και οι εξηγήσεις Παναγιωταρέα δόθηκαν σε μια στιγμή που η Περιστέρη έπρεπε να βρίσκεται σε μια βράβευση στη Δράμα. Πως είναι δυνατόν σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός που θα χρειαζόταν περισσότερες εξηγήσεις στους δημοσιογράφους η αρχαιολόγος της ανασκαφής να απουσίαζε. Γιατί δεν φρόντισαν να έιναι μαζί τους;
Να σημειώσουμε ότι η επιλογή του να γίνονται οι συνεντεύξεις τύπου στην Αμφίπολη δεν έγινε τυχαία.
Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το θέμα είναι ανταποκριτές Μ.Μ.Ε εκεί με πιο χαμηλό προφίλ από αυτό των ερευνητικού περιεχομένου δημοσιογράφων που συνήθως κάνουν το συνήγορο του διαβόλου. Η Παναγιωταρέα λοιπόν θα μπορούσε άνετα να επιβληθεί και να δώσει περισσότερο τροφή για το πόσα χώματα έβγαλαν από το να δώσει σημαντικές πληροφορίες και όχι πολλά υποσχόμενες συνεντεύξεις τύπου.
Για του λόγου το αληθές η κυρία Περιστέρη που βρισκόταν στην Δράμα είπε τα εξής:
«Αν πραγματικά ο τάφος έχει συληθεί, σημαίνει ότι ήταν κάποιος πολύ μεγάλος εκεί πέρα, πολύ σημαντική προσωπικότητα, που βέβαια δεν θα το άφηναν οι τυμβωρύχοι των αρχαίων χρόνων, αλλά πάντα ελπίζουμε και λέμε «εντάξει υπάρχει αυτή η πιθανότητα», αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει τι θα βρει»
Αναφερόμενη στην εξέλιξη των ανασκαφών στον λόφο Καστά, η Κατερίνα Περιστέρη διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει άλλος θάλαμος» και πρόσθεσε: «Αυτό που λέγαμε για 4ο θάλαμο δεν ήταν αποδεδειγμένο. Είχαμε πει ότι η ανασκαφική έρευνα θα δείξει αν υπάρχει ή δεν υπάρχει. Είχε γίνει μία γεωλογική τομή και υπήρχαν σκέψεις ότι ίσως ήταν κάποια μικρή πόρτα, κάποιο άνοιγμα. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ήταν ένας δόμος που έχει πέσει. Δουλεύουμε στον 3ο θάλαμο και περιμένουμε να δούμε τι θα μας δείξει».
Ερωτηθείσα πώς εξηγεί την εύρεση των τμημάτων των σφιγγών στο εσωτερικό του τρίτου θαλάμου, η κ. Περιστέρη απάντησε: «Υπάρχουν πολλά μυστήρια για την ανασκαφή μας που θα πρέπει να τα λύσουμε, αφού τελειώσει η ανασκαφή και αφού κάνουμε τη μελέτη. Πριν από τη μελέτη είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε. Θέλει χρόνο».
Όσο για το πότε θα γνωρίζουμε τον νεκρό του τάφου, η Κατερίνα Περιστέρη απάντησε πως «η ανασκαφή είναι αυτή που δείχνει».
Σας θυμίζουμε απλώς ότι η κυρία Περιστέρη είχε πει σε δήλωσή της σε μία από τις συνεντεύξεις τύπου ότι τέλος Οκτωβρίου θα έχουν αποτέλεσμα για τι ακριβώς υπάρχει μέσα στον Τάφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...