Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία και εξακολουθούν και βλέπουν "ανάπτυξη"

by petrosdiver. 

Η σκληρή και επίμονη ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ειδικά των τελευταίων χρόνων, όχι μόνο δεν βελτίωσε το δημόσιο χρέος, αλλά επιβράδυνε την ανάπτυξη και προλείανε το έδαφος για την εμφάνιση αποπληθωριστικών τάσεων, σημειώνει έκθεση του ευρωπαϊκού think tank “Bruegel”. Στην έκθεση τονίζεται πως η άμετρη λιτότητα δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο που σπάει δύσκολα, καθώς η λιτότητα και ο… αποπληθωρισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Όπως διαπιστώνει το Bruegel, η λιτότητα οδήγησε σε επιβράδυνση της ανάπτυξης και κατά συνέπεια σε αύξηση του δημοσίου χρέους όλων των χωρών της Ευρωζώνης , επομένως η αναλογία χρέους-ΑΕΠ αυξήθηκε αντί να συρρικνωθεί. Ως λύση για τις χώρες που πλήττονται από την κρίση, το Bruegel προτείνει τη λήψη στοχευμένων μέτρων.

Για την Ελλάδα ειδικότερα η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Μετά τις διάφορες εκθέσεις που πρόσφατα είδαν το φώς της δημοσιότητας για τα χάλια της οικονομίας μας και τα αντίστοιχα σχόλια του διεθνή τύπου, μετά το σημερινό δημοσίευμα της Standard & Poors: Θα πτωχεύσει η Ελλάδα εντός 15 μηνών ! και τις διαπιστώσεις του ευρωπαϊκού think tank “Bruegel”, έρχεται και η ετήσια έκθεση της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις επιδόσεις των ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΜμΕ) [1] στις οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το έτος 2013. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα απώλεσε το 27% των θέσεων εργασίας που δημιούργησαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το 33% της προστιθέμενης αξίας που παρήγαγαν, ενώ ο αριθμός των ΜμΕ που έβαλαν «λουκέτο» ανέρχεται σε περισσότερο από 200.000. Οι προοπτικές ανάπτυξης παραμένουν …αναιμικές, ενώ απαιτείται η λήψη περαιτέρω μέτρων για την ενίσχυση του κλάδου. Το κυριότερο πρόβλημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ε.Ε. είναι η πρόσβαση στη χρηματοδότηση. 

Τέλος, η Ελλάδα κατατάσσεται σε χειρότερη θέση σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά τους επιμέρους δείκτες: δεύτερη ευκαιρία, διεθνοποίηση, πρόσβαση στη χρηματοδότηση, ενιαία αγορά, δημόσιες συμβάσεις, περιβάλλον, δεξιότητες και επιχειρηματικότητα.

Και έχεις την συγκυβέρνηση των προθύμων να μιλάνε για κάποια ανάπτυξη που συνεχίζει να έρχεται και για κάποια πρωτογενή πλεονάσματα...

Δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο.

[1] http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/facts-figures-analysis/performance-review/files/supporting-documents/2014/annual-report-smes-2014_en.pdf

  Με στοιχεία απο το olympia spyr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...