Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

"Ως εδώ και μη παρέκει". Πέστε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό ...Φτάνει πια.

Γράφει ο petrosdiver.

Είναι απορίας άξιο το γεγονός της αισιοδοξίας που διακατέχει τα κυβερνητικά στελέχη και από που αυτή πηγάζει, όταν ακόμη και η κυρά Κατίνα της γειτονιάς μπορεί να δει και να αντιληφθεί το που βρισκόμαστε...

Για παράδειγμα χθες ο Γκίκας Χαρδούβελης, λίγες μόνο ώρες αφότου έφαγε τα "χαστούκια" του απ' την Τρόϊκα στο Παρίσι, μέσα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που συζητείται ο προϋπολογισμός, δήλωσε ότι θα …πετύχουμε(!!!). Φταίω τώρα εγώ να ρωτήσω από που προκύπτει αυτό;

Ισχυρίστηκε ότι δεν θα υπάρξουν «περαιτέρω φορολογικές επιβαρύνσεις των πολιτών», ότι «αφήνουμε σταδιακά πίσω μας τις δύσκολες στιγμές δεν εννοώ ότι δεν θα έχουμε δυσκολίες απλά δεν θα δυσκολεύει η κατάσταση »και έδωσε και κάποια στοιχεία σχετικά με το χρέος.  

Παραδέχτηκε ότι χρέος είναι «πολύ μεγάλο», ήτοι 317 δις ευρώ, αλλά Θα μειωθεί το 2015 πάνω από 6 μονάδες σε σχέση με 2014 (μας προέκυψε και Πυθία ο Γκίκας). Ενώ βάση των αυξήσεων που ΘΑ δώσουν και των επενδύσεων που ΘΑ έρθουν (+11,7%), ΘΑ έχουμε αύξηση στην εγχώρια ζήτηση κατά 1,6%, όπως και ΘΑ αύξηθούν  οι εξαγωγές κατά 5,2%. ΤΈΛΕΙΑ !!!

Βέβαια δεν βρέθηκε κάποιος μέσα στην επιτροπή να τον ρωτήσει για την δημόσια καταγγελία του καθηγητή οικονομικών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γ. Βάμβουκα για το πραγματικό δημόσιο χρέος της χώρας. Ο κ. Βάμβουκας ισχυρίζεται ότι,
ενώ η ελληνική κυβέρνηση μας λέει ότι το δημόσιο χρέος είναι 325 δις € ή 175% του ΑΕΠ, το πραγματικό δημόσιο χρέος είναι 561 δις € !!! ή 313,6% του ΑΕΠ. Και φυσικά παρουσιάζει και την ανάλυση, με βάση τα επίσημα στοιχεία του προϋπολογισμού και των εθνικών λογαριασμών, για το πως προκύπτει το τεράστιο αυτό χρέος. Σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυση, το κολοσσιαίο δημόσιο χρέος των 561 δισεκατομμυρίων ευρώ προκύπτει ως εξής:

1) 325 δις χρέος κεντρικής κυβέρνησης.
2)  84 δις συμφωνίες ανταλλαγής βραχυχρόνιων τίτλων (swaps).
3) 75 δις συμφωνίες ανταλλαγής μακροχρόνιων τίτλων (swaps).
4) 55 δις χρέος φορέων της γενικής κυβέρνησης, οι οποίοι έχουν λάβει δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
5) 10 δις χρέος φορέων της γενικής κυβέρνησης, οι οποίοι έχουν λάβει δάνεια χωρίς εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
6) 7 δις χρέος φορέων εκτός γενικής κυβέρνησης.
7) 5 δις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου τις οποίες δεν έχει πληρώσει.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το ιδιωτικό χρέος των Ελλήνων, τότε απλά πρέπει να κατεβάσουμε ρολά και να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Στοιχεία που προς το παρόν, κανένα επίσημο κυβερνητικό όργανο δεν έχει διαψεύδει, τα δε λαλίστατα ΜΜΕ σιωπούν εκκωφαντικά.

Καλά θα κάνουν λοιπόν οι ιθύνοντες να βγουν και να πούνε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό και να σταματήσουν να μας παραμυθιάζουν με υπεκφυγές περί δήθεν σκληρών διαπραγματεύσεων, περί μαχών που δίνουν και άλλα χαριτωμένα...


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...