Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ. (φωτορεπορτάζ)

by petrosdiver.
Χθές Κυριακή 30-11-2014 πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο των Δελφών, η εκδήλωση για την ανάδειξη της «Δελφικής προσπάθειας» του Άγγελου και της Εύας Σικελιανού.
Σε μια εξαιρετική παρουσίαση η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων κα Ευθαλία Παπαδάκη, ακολουθώντας τα χνάρια τους μας έδωσε το ιστορικό της οικογένειας Σικελιανού,ανέλυσε την σχέση της οικογένειας με τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών της εποχής, στην Ελλάδα και διεθνώς και μας οδήγησε μέσα από μια αλληλουχία γεγονότων, στο πως ο Άγγελος και η Εύα Σικελιανού καταλήγουν στους Δελφούς, προσπαθώντας να αναβιώσουν την Δελφική ιδέα.
Να ξαναγίνουν οι Δελφοί, ο «ομφαλός της γης», το κέντρο μιας παγκόσμιας Αμφικτιονίας, όπου το πνεύμα του αρχαίου Ελληνισμού μέσα από την αναβίωσή του θα μπορούσε να επανενώσει το παγκόσμιο πνεύμα.

"Εδώ είν’ η άμετρη σιγή, εδώ ‘ναι η κρύφια τάξη, εδώ κι η δρόσο ακούγεται από τα νέφη αν στάξει/ δώ ‘ναι το πλέγμα των ναών, η συντηχιά της φύσης, εδώ ανταμώνεται σε μια, της γής οι τρανές αισθήσεις..."

Μετά το πέρας της διάλεξης (κατά την οποία παρουσιάστηκε και σπάνιο φωτογραφικό υλικό), ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Δελφικών Εορτών το οποίο στεγάζεται στο σπίτι των Σικελιανών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός των καθηγητών,
ο Αντιδήμαρχος Δελφών ο κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος της Δ. Ε. Ιτέας κος Τέντ Γουόρθ, η προϊσταμένη της Ι ΕΠΚΑ η κα Ψάλτη Αθαν. και εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Φωκίδας».

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση:






















Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...