Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Η Έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (FIDH), επιβεβαιώνει σήμερα αυτά που έλεγε το 2005 η Αννα Ψαρούδα Μπενάκη στον Κάρολο Παπούλια.

by petrosdiver.
Χρειάστηκαν έξι ολόκληρα χρόνια σκληρής λιτότητας, για να καταλάβουν κάποιοι το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που συντελείται αυτή την στιγμή στην πατρίδα μας.
Ένας ολόκληρος λαός εξαθλιώνεται, η Δημοκρατία και οι νόμοι ισοπεδώνονται, από την επιβολή των άθλιων πολιτικών λιτότητας που μας επιβάλλονται.
Ένας υπερήφανος λαός που οι "αυτοχρησμένοι Σωτήρες του", του έκλεψαν την αξιοπρέπεια και μαζί με αυτή του στέρησαν πολλά από τα ατομικά, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα που μέχρι χθες ακόμη θεωρούσε αυτονόητα.
Αυτό άλλωστε έρχεται να το επιβεβαιώσει (λίγο αργά βέβαια) και η Έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (FIDH) με θέμα «Υποβαθμίζοντας τα Δικαιώματα- Το Κόστος της Λιτότητας στην Ελλάδα».

Όπως υποστηρίζεται στην έκθεση  «από το 2009, που η οικονομική κρίση χτύπησε την Ελλάδα και υιοθετήθηκαν τα μέτρα λιτότητας τα οποία θα έσωζαν τη χώρα από την οικονομική κατάρρευση, τα ανθρώπινα δικαιώματα τέθηκαν υπό αμφισβήτηση και παραβιάστηκαν, και η δημοκρατία έχει γίνει πιο φτωχή».
Τα ανθρώπινα δικαιώματα βάλλονται ανοιχτά όχι μόνο σε τομείς  όπως η εργασία και η υγεία, αλλά και στην περιστολή των θεμελιωδών ελευθεριών, όπως η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης ή το δικαίωμα της έκφρασης τής διαφωνίας μέσω μιας ειρηνικής δημόσιας διαδήλωσης.
Η έκθεση επισημαίνει, επίσης τις «σοβαρές παραβάσεις των βασικών αρχών της δημοκρατικής συμμετοχής και του δημοκρατικού ελέγχου, παραβάσεις οι οποίες συντελέστηκαν με τις πολιτικές και τα μέτρα που εκπονήθηκαν κατά της κρίσης, και υλοποιήθηκαν περιφρονώντας κατάφωρα τις κανονικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων». Και θεωρεί ότι «ο τρόπος με τον οποίο υιοθετήθηκαν και εφαρμόστηκαν οι ασκούμενες πολιτικές δεν σεβάστηκαν, από τη σκοπιά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα διεθνή πρότυπα, ακόμα και υπό το φως των εξαιρετικών περιστάσεων που χαρακτηρίζουν τη χρηματοπιστωτική κρίση». 

Όλα αυτά βέβαια θα μπορούσαμε ίσως να τα αποφύγουμε ή τουλάχιστον να τα αντιμετωπίσουμε  διαφορετικά εάν είχαμε δώσει μεγαλύτερη σημασία στις δηλώσεις τις πρώην Προέδρου της βουλής κ. Άννα Ψαρούδα Μπενάκη όταν απευθυνόμενη στον Κάρολο Παπούλια το 2005 του "αποκάλυψε" τότε αυτό που ζούμε σήμερα, λέγοντάς του ότι:
 «ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ, ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΘΕΙ, ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ».

Και προς επιβεβαίωση όλων των ανωτέρω, να σας ενημερώσω για την τελευταία "δημοκρατική" διαδικασία που συνετελέσθη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και  παρατείναμε έως τις  28 Φεβρουαρίου 2015 την περιόδο διαθεσιμότητας της δανειακής διευκόλυνσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) προς την Ελληνική Δημοκρατία και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), δηλαδή το Μνημόνιο.
Πως έγινε αυτό;;;
Οι κυβερνώντες "γράφοντας" πάλι στα παλαιότερα των υποδημάτων τους  τη Βουλή εφαρμόζοντας το γνωστό αποφασίζομεν και διατάσσομεν, πέρασαν με την γνωστή …δημοκρατική επιλογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου την παράταση του Μνημονίου!
Στην υγειά μας!!!



 




Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...