Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ψοφήστε τους Νο 5

1] Έμεινα εμβρόντητος από το τελευταίο διαφημιστικό σποτ της ΝΔ που διαφημίζει 5 ή 6 φοροελαφρύνσεις άμα τη εκλογή της. Η απορία μου είναι αφ’ ενός αν η τρόικα έχει εγκρίνει αυτό το πακέτο μείωσης φόρων αφ’ ετέρου γιατί οι ελαφρύνσεις αυτές δεν είχαν αναγγελθεί π.χ. τον Οκτώβριο 2014 πολύ πριν από τη διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και την αναγκαστική προκήρυξη εκλογών. Πάλι με την απορία θα μείνω.

2] Είδα σε κανάλι την παρουσίαση μίας νέας υποψηφίας βουλευτού της ΝΔ, η οποία τυχαίνει να είναι θυγατέρα της κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά. Τη ρώτησε ο δημοσιογράφος αν το γεγονός ότι ορισμένοι υποψήφιοι είναι γόνοι πολιτικών τούς δίνει ένα προβάδισμα έναντι άλλων υποψηφίων. Προς τιμήν της η υποψηφία απήντησε καταφατικά. Θέλησε, όμως, να δικαιολογήσει τη θέση της λέγοντας ότι αυτό είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Όπως φυσιολογικό είναι να γίνεται γιατρός ο γιος του γιατρού και δικηγόρος ο γιος του δικηγόρου. Ο συμπαθής δημοσιογράφος δεν της επεσήμανε ότι για να γίνεις γιατρός ή δικηγόρος πρέπει να πάρεις και κάποιο πτυχίο. Μόνον αν ο μπαμπάς είναι έμπορος ή βιομήχανος μπορείς και συ να γίνεις έμπορος και βιομήχανος χωρίς να σπουδάσεις. Δεν πειράζει.
Στη συνέχεια άκουσα τη νεαρά υποψήφια να δηλώνει δις ότι εργάζεται 15 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα χωρίς να μας αποκαλύπτει το «πού». Στο τέλος, όμως, μάλλον από λάθος, μας είπε ότι εργάζεται στην «Ολυμπιακή Εκεχειρία». «Τί πράμα είναι τούτο πάλι;» αναρωτήθηκα. Τί προϊόντα παράγει άραγε ή τί υπηρεσίες προσφέρει αυτή η εταιρεία; Έτσι, μπήκα στη βικιπαίδεια, όπου διάβασα:
«Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προχώρησε στην ίδρυση του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και βρίσκεται πάντα σε συνεργασία με τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις. Το Κέντρο είναι ένας διεθνής Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, με έδρα την Αρχαία Ολυμπία και γραφεία στην Αθήνα. Σήμερα, Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας είναι ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ και αντιπρόεδρος η Ελληνίδα πολιτικός Φάνη Πετραλιά και ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου».
Ώστε ιδιωτικός τομέας και η ΜΚΟ «Ολυμπιακή Εκεχειρία» κ. Ντόρα Πάλλη, όπου διορίζεται κανείς εντελώς αξιοκρατικά, έστω και αν το μαγαζί διοικείται από τη μαμά και άλλα εκλεκτά μέλη της πολιτικής ελίτ!
Ως φαίνεται, οι άνθρωποι δεν εννοούν να κάνουν εκεχειρία με τη λογική. Αν από τώρα μας παραμυθιάζουν με τέτοιο τρόπο, φαντασθείτε τί θα μας λένε όταν θα βρίσκονται μέσα στη Βουλή.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...