Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Πρέπει να σεβαστούμε όσα υπέγραψαν οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί και κυβερνήσεις;

Γράφει ο petrosdiver.
Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει, ειδικά τις τελευταίες μέρες, πως η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί αυτά που έχει υπογράψει και να συνεχίσει να εφαρμόζει ένα πρόγραμμα εξαθλίωσης, που κατά γενική ομολογία, έχει αποτύχει παταγωδώς, που δημιουργεί δυστυχία και έχει επιφέρει ανθρωπιστική κρίση. Να συνεχίσει να εφαρμόζει ένα πρόγραμμα που δεν επιτυγχάνει τους στόχους του, μόνο και μόνο για να τιμήσει κάποιες «υπογραφές».
Είναι σαφές ότι το πρόγραμμα είναι υπαρκτό, έχει υπογραφεί και έχει εφαρμοστεί. 
Το ερώτημα είναι, τι είναι αυτό που έχει υπογραφεί και κυρίως ποιοι ήταν αυτοί που το επέβαλλαν και ποιοι αυτοί που το υπέγραψαν; 
Από την μια πλευρά βασικά έχουμε τους δογματικούς υπέρ της λιτότητας, Μέρκελ - Σόιμπλε και από την άλλη, αυτούς που υπέγραψαν για λογαριασμό της Ελλάδας, τους δοτούς "yes men" Παπανδρεουσαμαροβενιζέλους. 
Επίσης στην Ευρωζώνη επικρατεί ένα σημαντικός οικονομικός κανόνας. «Η μεν διακίνηση του χρήματος είναι ελεύθερη, τις δε τράπεζες του κάθε κράτους τις διασώζει μόνος του ο αντίστοιχος λαός».  
Ο κανόνας όμως αυτός παραβιάστηκε μια φορά.
Τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες δεν τις έσωσαν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, αλλά οι Έλληνες, με τις υπογραφές των Παπανδρεοσαμαροβενιζέλων.

Με αυτές τις υπογραφές γίναμε αποικία χρέους και οι πιο πάνω λαοί μας κουνούν σήμερα το δάχτυλο, λέγοντας ότι το κράτος έχει συνέχεια και πρέπει να σεβαστούμε τις υπογραφές των πολιτικών μας. 
Αν αποδεχτούμε αυτή την στρεβλή ερμηνεία της συνέχειας του κράτους, τότε ποια η θέση της αλλαγής κυβέρνησης, σαν αποτέλεσμα των δημοκρατικών διαδικασιών και ποια η θέση της αλλαγής πολιτικής σαν αποτέλεσμα εκλογών; 
Θέλουν οι "εταίροι" μας να μας πείσουν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών, στο πλαίσιο της ΕΕ, δεν έχει καμία σημασία και ότι η λαϊκή εντολή είναι μόνο για το θεαθήναι; 
Υπερασπίζονται οι "εταίροι" μας την κατάλυση της λαϊκής βούλησης, στο όνομα της συνέχειας του κράτους; 
Ποιο Σύνταγμα το γράφει αυτό; Το Ελληνικό πάντως όχι!
Τέλος καμία συμφωνία δεν μπορεί να ισχύσει όταν αυτή την υπέγραψαν δοτοί και φαύλοι. 
Καμία συμφωνία δεν μπορεί να ισχύσει εάν αυτή προέκυψε σαν προϊόν εκβιασμού ή συναλλαγής (αποκαλύψεις Φαλτσιανί). Και εάν αυτό έχει συμβεί, τότε η χώρα πρέπει να αποζημιωθεί για την βλάβη που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια και οχι να σεβαστούμε τις υπογραφές δοσίλογων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...