Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Για όσους απορούν με τα επιπλεόν μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ

by netakias.com 

Το νεοφιλελέ σκεπτικό είναι το μικρό Κράτος. Οσο γίνεται λιγότερα έξοδα του κεντρικού προυπολογισμού, ώστε να απελευθερωθουν κεφάλαια (arbeit macht frei) για τον ιδιωτικό τομέα.


πχ Το ΔΝΤ  διαφωνεί με τις περικοπές στα εξοπλιστικά κονδύλια…μονο οι συνταξιούχοι είναι περιττή δαπάνη γιατί ξοδεύουν τα χρήματα τους στο φούρναρη κι όχι στην KMW.

Το ΔΝΤ κι η Γερμανία διαφωνούν με την επαναλειτουργία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, γιατι δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά συμφωνούν με την αγορά γερμανικών υποβρυχίων και γαλλικών φρεγατών.

Κόβοντας 1,8δις συντάξεις+1,8δις ΦΠΑ+3δις από το περσυνό ΕΝΦΙΑ απελευθερόνται κεφάλαια από τις χαμηλά εισοδηματικες τάξεις, ωστε να επενδυθούν στον ιδιωτικό τομέα των πιο δυναμικών κλάδων της Οικονομίας που εξάγουν.

Τέτοιοι κλάδοι είναι η Siemens, οι ΑΠΕ  οι εργολάβοι που θα αναλάβουν τις ιδιωτικές εφορίες/νοσοκομεια με ενοικιαζόμενους, τα Sweatshops*, η Energa, οι Eldorado που κάνει εξόρυξη στη Ελλάδα και πληρώνει φόρους στο πλυντήριο του Γιουνκερ. Το μόνο που ανέχονται να παραμείνει δημόσιο είναι η Αστυνομία κι αυτό για να έχει την «συνταγματική νομιμοποίηση» να σπάει τα κεφάλια όσων πεινασμένων θα εχουν παράλογες απαιτήσεις, όπως πχ να μην μένουν σε χαρτόκουτα τρωγοντας από τα συσσίτια

*Sweatshops : είναι τα εργοστάσια στα οποία εργάζονται με ένα 0,50 cent (τα παιδιά) έως 1 δολάριο την μέρα από 8 ετών έως 108 φτιάχνοντας πανάκριβα επώνυμα προϊοντα. Τα δίκτυα τοποθετούνται για να μην αυτοκτονούν οι εργαζόμενοι και λερώνουν τον προαύλιο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...