Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ. ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΣΕ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Με ακραίες απαιτήσεις οι "θεσμοί" επιδιώκουν την παράδοση της Ελληνικής αγοράς φαρμάκου σε ξένα εμπορικά συμφέροντα.
Σύμφωνα με τα όσα μέχρι τώρα έχουν γίνει γνωστά οι απαιτήσεις των θεσμών έχουν ως εξης:
1) Ζητούν την κατάργηση της τελευταίας απόφασης του υπουργείου που προέβλεπε την παράλληλη πρόταση του γιατρού, με την αναγραφή των επώνυμων γενόσημων φαρμάκων που εμπιστεύεται και την συνταγογράφηση μόνο με την δραστική ουσία. Για την ακρίβεια κάνουν λόγο για «πλήρη εφαρμογή του μέτρου της δραστικής ουσίας χωρίς εξαιρέσεις».
2) Ζητούν νέα μείωση των τιμών των φτηνών και εκτός πατέντας φαρμάκων κυρίως των Ελληνικών. Αυτό ενέχει τον κίνδυνο της χρεωκοπίας των Ελληνικών βιομηχανιών (όσων έχουν απομείνει), αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στις ξένες εταιρίες και φσικά στο ακριβώτερο φάρμακο.
3) Καμμία αύξηση του προϋπολογισμού για το φάρμακο και για το 2016.

Οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι θεωρούν παράλογες τις απαιτήσεις των "θεσμών" και πιστεύουν ότι επιδιώκουν την εκ νέου βίαιη αναδιανομή των μεριδίων της αγοράς σε βάρος φυσικά της Ελληνικής παραγωγής.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...