Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Σεισμός 8,3 Ρίχτερ στη Χιλή - Πέντε νεκροί, άγνωστος αριθμός τραυματιών

Σεισμός μεγέθους 8,3 βαθμών συγκλόνισε την πρωτεύουσα Σαντιάγκο της Χιλής σήμερα το πρωί, ενώ οι αρχές των χωρών της Χιλής και του Περού και της αμερικανικής πολιτείας Χαβάης προειδοποιήθηκαν για καταστροφικά κύματα τσουνάμι.

Η Χιλή εξέδωσε προειδοποίηση στους κατοίκους περιοχών κοντά στις ακτές να εκκενώσουν την περιοχή.
Ο σεισμός, είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή έξω από την Χιλή  και εστιακό βάθος 12,6 χιλιομέτρων, και 169 χιλιόμετρα βόρεια από το Βαλπαράισο  ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS). Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Ο κύριος σεισμός ακολουθήθηκε από δύο μικρότερους σεισμούς - 6,2 και 6,4 βαθμών - περίπου είκοσι λεπτά αργότερα, είπε το USGS.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού, υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας μεγάλων κυμάτων στις ακτές της Χιλής και του Περού μέσα στις επόμενες ώρες, καθώς και την Χαβάη.

Στην παραθαλάσσια πόλη Κοκουίμπο, ο σεισμός προκάλεσε κύματα ύψους 4,5 μέτρων, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας.
Στην πόλη Ιλαπέλ, που απέχει περίπου 46 χιλιόμετρα από το επίκεντρο, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ νωρίτερα 
Αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Ακόμη υπάρχει άγνωστος αριθμός τραυματιών και έχουν καταστραφεί κτίρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...