Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Παράνομη η εκχώρηση αιγιαλών και παράλιων σε ιδιώτες

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ακύρωσε την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που είχε εκδοθεί το 2010 κρίνοντας πως ειναι παράνομη η διαδικασία. Στο ΣτΕ είχε προσφύγει προ πενταετίας ο ΔΣΑ ενώ πρόσθετη παρέμβαση είχε ασκήσει και ο Δήμος Σαρωνικού.
Οριστικά παράνομη κρίθηκε από την αυξημένη επταμελή σύνθεση του Ε΄τμήματος του ΣτΕ η εκχώρηση από τους δήμους της χρήσης αιγιαλού και παραλιών σε ιδιώτες.
Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ακύρωσε την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που είχε εκδοθεί το 2010 κρίνοντας πως ειναι παράνομη η διαδικασία.
Ειδικότερα, οι σύμβουλοι επικρατείας με την υπ΄αριθμόν 3944/2015 απόφασή τους έκριναν πως ο αιγιαλός και η παραλία αποτελούν δημόσια κτήση με αποτέλεσμα να είναι παράνομη η εκμετάλλευση παραλιών από τους παράκτιους δήμους και εκχώρησή τους σε ιδιώτες προκειμένου να τοποθετούνται καθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυκτήρια, κανό, θαλάσσια ποδήλατα, κλπ.
Το δικαστήριο θεωρεί ότι αυτή η εκχώρηση δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην για όλη την Ελλάδα με μία μόνο υπουργική απόφαση.
Στο ΣτΕ είχε προσφύγει προ πενταετίας ο Δικηγορικός Συλλογος της Αθήνας ενώ πρόσθετη παρέμβαση είχε ασκήσει και ο Δήμος Σαρωνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...