Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ. ΩΣ ΠΟΤΕ;

Το Νοέμβριο 2010 αποκαλύψαμε την εξαγορά της συναίνεσης της ΓΕΝΟΠ για τη διάσπαση της ΔΕΗ, μέσω δανείου 500.000 ευρώ στον Φωτόπουλο και στη παρέα του από τον Αρθούρο Ζερβό. Τη μεθόδευση κατήγγειλε τότε το σωματείο ΠΕΠ-ΔΕΗ.
Προ ημερών η ΠΕΠ-ΔΕΗ κατήγγειλε ξανά το τρόπο που θα εξοφληθεί το εν λόγω δάνειο μέσω παρακρατήσεως από το μισθό των εργαζομένων της ΔΕΗ του ποσού των 1.800.000 (!) ευρώ που έκαναν φτερά από τα ταμεία της ΓΕΝΟΠ, από τη «συνετή» διαχείριση της διοίκησης Φωτόπουλου και τη παρέα της ΓΕΝΟΠ -Tours, σε συνεργασία με τους διοικούντες τη ΔΕΗ!
Η εν λόγω εγκληματική ομάδα, σύνολο 59 κατηγορούμενοι, με Ζερβό, Αικατερινάρη,
Φωτόπουλο, Ρίζο, κλπ. έχουν παραπεμφθεί με το 1148/2015 Βούλευμα Εφετών να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών
Εδώ είναι η πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΕΠ – ΔΕΗ : http://energiakoiergazomenoidei.blogspot.nl/2015/11/blog-post_4.html#more

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ∆ΕΗ Α.Ε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΕΠ/∆ΕΗ ∆ΕΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ 72€
Συνάδελφοι,
συναδέλφισσες, Αριστοτεχνικά οµολογουµένως εξυφάνθη σχέδιο «τακτοποίησης» των οφειλών της ΓΕΝΟΠ προς τη ∆ΕΗ, βάζοντας χέρι στην τσέπη των εργαζοµένων που είναι µέλη της, παρακρατώντας 2 ευρώ µηνιαίως για 3 έτη µε στόχο να καλυφθούν οι υπόδικοι συνδικαλιστές και στελέχη, που παραπέµπονται µε βούλευµα σε δίκη για «απάτες», «υπερκοστολόγηση» δαπανών και «δάνεια», ζηµιώνοντας την
Επιχείρηση περίπου 1.800.000€.

Αυτόν και µόνο τον λόγο εξυπηρετεί η ΣΣΕ 2015-2018: Την «τακτοποίηση» των δυσάρεστων εκκρεµοτήτων της ΑΣΟΠ προς τη ∆ΕΗ. Επειδή ήδη κάποιοι εργαζόµενοι ζήτησαν τη διαγραφή τους, καθώς η αξιοπρέπειά τους δεν τους επιτρέπει να συναινέσουν σε
αυτό το «σχέδιο», σχεδιάζουν και προχωρούν στην υπογραφή συµπληρωµατικής ΣΣΕ (για την ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗ των ποσών σε δύο (2) δόσεις: 72€ για την είσπραξη 1.080.000€ περίπου) στοχεύοντας να προλάβουν αντιδράσεις των εργαζοµένων.  

Ερωτάµε:
Εξυπηρετεί η παρακράτηση αυτή συνδικαλιστικούς σκοπούς;

Είναι νόµιµο να προεισπραχθεί εισφορά τριών ετών από τον µισθό κάθε εργαζοµένου για να εξυπηρετηθούν «άλλοι» σκοποί;

ΚΑΤΑΝΤΙΑ & ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ
Οι προπαγανδιστές του ψεύδους, στην προσπάθειά τους να “καλοπιάσουν” τους εργαζόµενους, βάζουνστη ζυγαριά της ΣΥΝ∆ΙΑΛΛΑΓΗΣ, την κάρτα σίτισης, την οποία ∆ΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ και δεν παζαρεύεται, για να υφαρπάξουν το 2ευρω και τη σιωπή τους.

ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ & ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Η παρακράτηση αυτή, στην ουσία αποτελεί δήµευση της περιουσίας (µισθός). Χειραγωγούν το συνδικάτο και δεν επιτρέπουν την ελεύθερη βούληση αντιπροσώπευσης και κινητικότητας των εργαζοµένων. Θέλουν εργαζόµενους αλυσοδεµένους, κωπηλάτες της γαλέρας τους. Τα χρέη τους ∆ΕΝ ΕΙΝΑΙ ∆ΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΕΗ. 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα
ΚΑΤΑ∆ΙΚΑΖΟΥΜΕ αυτές τις πρακτικές συγκάλυψης, συνδιοίκησης, απόπειρας συνενοχής και εκφυλισµού αρχών και ηθών.


Η ΠΕΠ/∆ΕΗ ενηµερώνει και προειδοποιεί ότι:

• ∆ΕN θα γίνει σε κανένα µέλος της, η
παρακράτηση των 2€. Αν όµως επιχειρηθεί, όπως στην περίπτωση της επιβολής του 4%ο, θα προσφύγουµε σε αγωγές όχι µόνο στη διεκδίκηση του ποσού αλλά και σε προσωπικές διώξεις, αφού υπάρχει δεδικασµένο.

• ∆ΕΝ υπέγραψε και δεν έδωσε καµία εξουσιοδότηση, για την παρακράτηση του ΑΙΣΧΟΥΣ.
• ∆Ε δίνουµε άλλοθι στην ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ.
• ∆Ε γινόµαστεΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ και ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στα ανοµήµατά τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΠ/∆ΕΗ

Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΣΕΤΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ ΚΟΛΥΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...