Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ακυρώνει την επίσκεψή του στην Τουρκία ο υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας Λαβρόφ. Δηλώσεις Πούτιν.

Ακυρώνει την προγραμματισμένη για την Τετάρτη επίσκεψή του στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.
Η ακύρωση έρχεται λίγες ώρες μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία, κοντά στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.
Την ίδια στιγμή  οι
Ρώσοι στρατηγοί εισηγήθηκαν την άμεση αναπτυξη ισχυρών χερσαίων δυνάμεων στην Συρία.Σε δηλώσεις του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ότι η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τις τουρκικές δυνάμεις αποτελεί «πισώπλατη μαχαιριά».
Χαρακτήρισε τις τουρκικές δυνάμεις «συνεργούς της τρομοκρατίας», ενώ προειδοποίησε ότι η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού θα επιφέρει «πολύ σοβαρές συνέπειες» στις σχέσεις των δύο χωρών.
«Αντιλαμβανόμαστε ότι όλες οι χώρες έχουν τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα, όμως δεν θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους εγκλήματα» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνομιλία που είχε με τον βασιλιά της Ιορδανίας, Abdullah, στο Σότσι.
Ο κ. Πούτιν κατηγόρησε ακόμη την Τουρκία ότι γίνεται αποδέκτης μεγάλου μέρους του πετρελαίου, το οποίο πωλούν οι τζιχαντιστές μαχητές που ελέγχουν πετρελαιοπηγές στη Συρία.
Παράλληλα τόνισε ότι το συγκεκριμένο μαχητικό εκτελούσε το καθήκον του στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...