Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Σε Άμφισσα, Ιτέα, Λιδωρίκι και Ευπάλιο τα αστυνομικά τμήματα στη Φωκίδα

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Δημ. Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του αναπλ. υπουργού Δημ. Τάξης, Βασίλη Μαστρογιάννη,
του προϊστάμενου επιτελείου του αργηγείου της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγου Μανώλη Κατριαδάκη, του Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγου Κων/νου Μιχαιρίνα, και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγου Ανδρέα Αποστολόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, στη Λαμία, η παρουσίαση του νέου Επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας, που δρομολογήθηκε από τον πρώην υπουργό Γιάννη Πανούση.
Αναφορικά με τη Φωκίδα: 
Δεν καταργείται το ΑΤ Ιτέας, ενώ συγχωνεύονται σε αυτό ο αστυνομικός σταθμός Τουριστικής και οι αντίστοιχοι σε Γαλαξίδι και Ερατεινή. Τα Αστυνομικά τμήματα που παραμένουν στη Φωκίδα πλέον είναι: Άμφισσας, Ιτέας, Λιδωρικίου και Ευπαλίου.
Το ΑΤ Γραβιάς, μετά τις σημερινές εξελίξεις, το πλέον πιθανό είναι να παραμείνει ως αστυνομικός σταθμός και να μη συγχωνευτεί τελικά με το Τμήμα της Άμφισσας, ενώ για τους Δελφούς προορίζεται να θεσμοθετηθεί τουριστικός αστυνομικός σταθμός.
Σε αυτό, ωστόσο, που συγκλίνουν όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες είναι ότι οι αποφάσεις λήφθηκαν μετά από πραγματική διαβούλευση, που έλαβε χώρα για πρώτη φορά, καθώς το αρχικό επιχειρησιακό σχέδιο αναθεωρήθηκε αρκετές φορές, με τους εισηγητές να λαμβάνουν υπ όψιν τις παρατηρήσεις των κατά τόπους αρμοδίων και να προβαίνουν στις κατάλληλες διορθώσεις.
Παράλληλα, καταλυτική αποδείχτηκε η συγκροτημένη παρέμβαση του Βουλευτή Φωκίδας, μιας κι ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου εμφανίστηκε ιδιαίτερα οργανωμένος αναφορικά με τις οξυμμένες ανάγκες ασφάλειας και φύλαξης ενός νομού με αυξημένες και πολλαπλές ιδιαιτερότητες. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην ισχύσει στην περίπτωση της Φωκίδας ο αρχικός σχεδιασμός για ένα Αστυνομικό Τμήμα σε κάθε καλλικρατικό δήμο και οι δύο δήμοι της Φωκίδας να κρατήσουν από δύο τμήματα ο καθένας

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...