Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΟΜΗΡΟΣ SIEMENS & ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΤΡΙΨΑ
Οι σχέσεις Κυριάκου με Χριστοφοράκο Γιατί πανηγυρίζουν τα λόμπι σε Γερμανία και City
Οι ετερόκλητες συμμαχίες και οι ντίλερ που έφεραν την ανατροπή

Ώδινεν όρος και έτεκε μυν, που λέει κι ο θυμόσοφος ελληνικός λαός, μετά την τρίμηνη προεκλογική διαδικασία στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Και τι «μυν»! Κυριάκος Μητσοτάκης, που μπόρεσε να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά, που ήθελαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη νέο αρχηγό. Η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος τόσες μέρες τώρα ενδεχομένως να έχει κουράσει από τη μονοτονία των συστημικών «πολιτικών» αναλυτών μέσω των τηλεοράσεων αλλά και των εντύπων που ακόμη πανηγυρίζουν, αφού ο Μητσοτάκης ο νεότερος κατόρθωσε να συνασπίσει όλα τα διαπλεκόμενα μέσα και να δημιουργήσει ετερόκλητες συμμαχίες συμφερόντων, με στόχο την όσο πιο σύντομη φθορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και –γιατί όχι;– την ανατροπή της.
Ο νέος αρχηγός της ΝΔ ζήτησε 111 μέρες για να τα αλλάξει όλα τόσο στο κόμμα όσο και στην ευρύτερη πολιτική σκηνή. Τα πρώτα δείγματα για το πώς θα ασκήσει την πολιτική του τα έδωσε από την πρώτη κιόλας μέρα στην ηγεσία, διορίζοντας σε καίρια πόστα του κόμματος ανθρώπους που προκάλεσαν θυμηδία στα ιστορικά στελέχη της παράταξης. Όπως ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, ο κ. Παπαθανάσης, ο οποίος ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Μετρό και αργότερα της ΣΤΑΣΥ (επί διακυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου) είχε προκαλέσει την τότε αντιπολίτευση αλλά και νεοδημοκράτες για την ευνοϊκή μεταχείριση προς τη Siemens, τη στιγμή που η γερμανική εταιρεία με το τεράστιο σκάνδαλο είχε βλάψει με εκατοντάδες εκατομμύρια τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...