Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Διώξεις σε εμπειρογνώμονες των Σαμαροβενιζέλων για το «κόλπο» του ΤΑΙΠΕΔ !

Οι πρώην εμπειρογνώμονες κλήθηκαν να απολογηθούν ως κατηγορούμενοι για την επαναμίσθωση 28 ακινήτων του Δημοσίου
Τις πρώτες κλήσεις σε κατηγορουμένους-πρώην μέλη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος απέστειλε ο ανακριτής Διαφθοράς Κωνσταντίνος Σαργιώτης, ο οποίος χειρίζεται τη δικογραφία για την πώληση και την εκμίσθωση 28 ακινήτων του Δημοσίου (κτίριο Κεράνης, κτίρια υπουργείων Δικαιοσύνης, Παιδείας, Υγείας κ.λπ.).
Την περίοδο 2011-2014 τρία πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία βρίσκονταν στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, γλίτωσαν την κατηγορία της απιστίας διότι, με βάση τον καταστατικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ, δεν έχουν καμία ποινική ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις τους που έχουν την έγκριση του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η επίδικη συναλλαγή ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2014 με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου και με ομόφωνη εισήγηση του συμβουλίου (Οκτώβριος του 2013). Ειδικότερα, καταρτίστηκαν δύο συμβάσεις πώλησης και επαναμίσθωσης των ακινήτων για 20 χρόνια, με αντισυμβαλλόμενα μέλη το ελληνικό Δημόσιο και αναδόχους τη Eurobank Properties και την Εθνική Πανγαία. Το συνολικό τίμημα ανήλθε στα 261.000.000 ευρώ. Επιπλέον, το Δημόσιο ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλλει μισθώματα, τα οποία μόνο για τον πρώτο χρόνο ανέρχονταν στα 25.500.000 ευρώ (επειδή εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί κάποια από τα επίμαχα κτίρια).
Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τους επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς Ιωάννη Σέβη και Αγγελική Τριανταφύλλου. Στο πόρισμά τους οι εισαγγελείς επισημαίνουν ότι οι επίδικες συμβάσεις ήταν μη επωφελείς για το Δημόσιο, ενώ γίνεται λόγος για υποτίμηση της εύλογης αξίας των ακινήτων, με αποτέλεσμα να εισπραχθεί μικρότερο τίμημα. Την ίδια στιγμή συνομολογήθηκαν επαχθείς μισθωτικοί όροι. Οι πρώτοι κατηγορούμενοι προσήλθαν ενώπιον του ανακριτή, ωστόσο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν τον Απρίλιο του 2016. Ενώπιον του κ. Σαργιώτη εκκρεμούν δικογραφίες για τη μη απόδοση τόκων από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...