Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Χρωστούμενα Δεκεμβρίου και υποσχέσεις πήραν χθες οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης συνάντησε τελικά την αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ που πραγματοποίησαν χθες 4ωρη στάση εργασίας και διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας. Στην συνάντηση, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στον αναπληρωτή υπουργό διάφορα αιτήματά τους και έλαβαν και κάποιες διαβεβαιώσεις… Μεταξύ αυτών που κέρδισαν από την χθεσινή κινητοποίηση ήταν να δοθεί εντολή για άμεση πληρωμή των πρόσθετων αμοιβών Δεκεμβρίου 2015.

Ο κ. Πολάκης αφού άκουσε τα αιτήματα των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, δεσμεύτηκε για την άμεση ικανοποίηση κάποιων εξ’ αυτών, ενώ για τα υπόλοιπα, εξήγησε ότι το υπουργείο θα αναλάβει πρωτοβουλίες, "οι οποίες θα λύσουν οριστικά τα χρόνια προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο".

Μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την προμήθεια καινούριων ασθενοφόρων μέσω ΕΣΠΑ, ενώ δεσμεύτηκε να εξεταστεί τόσο από την ηγεσία του Υπουργείου όσο και από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, το αίτημα των εργαζομένων να έχουν προτεραιότητα στην κάλυψη των κενών θέσεων ανά περιφέρεια οι αιτούντες μετάταξη ή απόσπαση.

Τέλος, για το θέμα της αποζημίωσης των πρόσθετων αμοιβών προσωπικού ΕΚΑΒ, για τον μήνα Δεκέμβριο 2015, έχει ήδη δοθεί εντολή στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του Υπουργείου Υγείας, για άμεση διευθέτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...