Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

«Εφ.Συν.»: Νέες αποκαλύψεις για τον Παπασταύρου - Ήταν ιδιοκτήτης του λογαριασμού στη λίστα Λαγκάρντ

Νέα τροπή με σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις παίρνει η υπόθεση του Σταύρου Παπασταύρου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που φέρνει σήμερα στο φως η «Εφ.Συν.», ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε αντίθεση με όσα έχει υποστηρίξει κατ’ εξακολούθηση ο ίδιος, δεν ήταν απλός διαχειριστής του συγκεκριμένου λογαριασμού της λίστας Λαγκάρντ, ούτε πληρεξούσιος άλλου επιχειρηματία, όπως παρουσίαζε τον εαυτό του, αλλά δικαιούχος του λογαριασμού και ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Οι αποδείξεις για όλα τα παραπάνω αυτή τη φορά δεν έρχονται από τον Ερβέ Φαλσιανί και την επεξεργασία της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, ούτε καν από την ελβετική HSBC, αλλά από ένα βρετανικό υπερπόντιο έδαφος στην Καραϊβική θάλασσα: τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, έναν από τους διασημότερους φορολογικούς παραδείσους παγκοσμίως.
Σύμφωνα με έγγραφα που απέστειλε πρόσφατα η Εισαγγελία του συγκεκριμένου κράτους προς τις ελληνικές δικαστικές αρχές, ύστερα από αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τη συγκεκριμένη χώρα, προκύπτει ότι ο Σταύρος Παπασταύρου είναι συνδικαιούχος του συγκεκριμένου λογαριασμού. 
Η νέα τροπή στην υπόθεση Παπασταύρου έρχεται με φόντο τη συζήτηση για τη δικαιοσύνη στη Βουλή όπου θα αναδειχθούν οι σχέσεις του τριγώνου της διαπλοκής που δεν είναι τίποτε άλλο από το χρεωκοπημένο σύστημα εξουσίας που είχε στηθεί επί χρόνια στην Ελλάδα με τη συνέργεια πολιτικών και οικονομικο-εκδοτικών παραγόντων, τη χρησιμοποίηση των τραπεζών και την εξουδετέρωση της Δικαιοσύνης για να μένει στο απυρόβλητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...