Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Nέα ήττα της Χίλαρι για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Ο Μπέρνι Σάντερς κέρδισε τη Χίλαρι Κλίντον στην εσωκομματική ψηφοφορία των Δημοκρατικών που διεξήχθη στην πολιτεία Ουάσινγκτον στο πλαίσιο της διαδικασίας για να αναδειχθεί ο υποψήφιος ή η υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπως μετέδωσαν πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC και άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. 
Αυτή είναι η δεύτερη νίκη του Σάντερς στις τρεις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν το Σάββατο, έπειτα από την επικράτησή του με μεγάλη διαφορά στην Αλάσκα.

Ήττα σε Αλάσκα και Χαβάη

Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Μπέρνι Σάντερς, κέρδισε τη Χίλαρι Κλίντον στις προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Αλάσκα.
Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και MSNBC ο Σάντερς κερδίζει την Αλάσκα με ποσοστό 79% έναντι 21% για την Κλίντον. Η Πολιτεία αυτή αναδεικνύει 16 εκλέκτορες.
Να σημειωθεί και ότι μολις έφθασε και το αποτέλεσμα της Χαβάης. Πρόκειται για άλλο ένα θρίαμβο του Σάντερς. Η Κλίντον προηγείτο μέχρι στιγμής του Σάντερς στον αριθμό των εκλεκτόρων, έχοντας εξασφαλίσει μέσω των προκριματικών περίπου 300 περισσότερους από τον αντίπαλό της. Αν συνυπολογιστούν και οι "σούπερ-εκλέκτορες", δηλαδή τα στελέχη του κόμματος που μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τον υποψήφιο που προτιμούν, συγκεντρώνει 1.690 εκλέκτορες έναντι 946 για τον Σάντερς.
Για να κερδίσει το χρίσμα στο συνέδριο του κόμματος, τον Ιούλιο, ένας υποψήφιος χρειάζεται να συγκεντρώσει 2.382 εκλέκτορες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...