Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ο Μητσοτάκης ομολογεί πως «τελειώνει» τη Νέα Δημοκρατία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη προχώρησε στην πλήρη επιβεβαίωση των φόβων παραδοσιακών υποστηρικτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
Η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ είναι ιδιαίτερα τεταμένη, παρά τα χαμηλά ντεσιμπέλ που διατηρούνται από στελέχη προς τα έξω.

Δίχως περιστροφές ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει πρόγραμμα και δεσμεύθηκε για τους βασικούς πυλώνες του και όχι ολόκληρο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, δεν εξήγησε πώς είναι δυνατόν επί δύο μήνες η ΝΔ να ζητά εκλογές δίχως να έχει καταρτίσει κάποιο έστω υποτυπώδες πρόγραμμα διακυβέρνησης.
Σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη για το εάν θα εφαρμόσει αυτά που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ή θα τα αλλάξει, η απάντηση του ήταν στην πεπατημένη Σαμαρά και… Ζαππείων, αφού αρκέστηκε να ψελλίσει ότι «θα επαναδιαπραγματευθούμε με τους δανειστές». Ουδείς στη ΝΔ φαίνεται να προβληματίζεται από το ερώτημα κατά πόσο οι δανειστές θα μπουν στη διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης εφόσον με τη συμφωνία αυτή εμφανίζονται ικανοποιημένοι.
Αναφορικά με το μείζον στοίχημα των επενδύσεων, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «έχουμε τον τρόπο να προσελκύσουμε επενδυτές, προκρίνοντας τη θέση του για μείωση της φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών των μεγάλων επιχειρήσεων. Αυτό που δεν είπε και άπαντες αποφεύγουν να απαντήσουν στη Συγγρού, είναι ποιος ακριβώς θα πληρώσει την τρύπα στα έσοδα και τους στόχους που θα δημιουργηθεί από τις ελαφρύνσεις για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα επενδυτικά σχήματα.
Για μία ακόμη φορά και πιο εμφατικά από τις προηγούμενες τοποθετήσεις του, πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων ολόκληρη τη διακυβέρνηση Καραμανλή, τηρώντας αποστάσεις από τα έργα και τις ημέρες του πρώην πρωθυπουργού και ουσιαστικά νομιμοποιώντας το αφήγημα του ΠΑΣΟΚ του 2009 (βλέπε Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ κλπ), με το οποίο ενοχοποιήθηκε για την κατάσταση της χώρας η κυβέρνηση Καραμανλή. Με αυτόν τον τρόπο έβαλε ταφόπλακα στο «παραμύθι» της ενότητας της Νέας Δημοκρατίας. «Υιοθετήσαμε, κακώς, τακτικές λαϊκισμού του ΠΑΣΟΚ σε κάποια περίοδο κατά το παρελθόν», είπε, υπονοώντας τις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή.
Παράλληλα, άδειασε τον Σαμαρά «τελειώνοντας» και το περίφημο Success Story, στο οποίο έχει βασίσει ολόκληρο το μύθο αλλά και τα πλάνα επιστροφής του ο Μεσσήνιος πρώην πρωθυπουργός. Υπενθύμισε ότι διαφωνούσε με τη μή ψήφιση του πρώτου και καθοριστικού μνημονίου, λέγοντας επίσης πως τον Δεκέμβρη του 2014 τα πράγματα ήταν ΚΑΠΩΣ καλύτερα από σήμερα.
Αναφερόμενος στο ταξίδι του στο Λουξεμβούργο και τη σημερινή συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είπε ανερυθρίαστα, ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το να μείνει ευχαριστημένη η Μέρκελ, κάτι που σχολιάστηκε δυσμενώς μετά τη συνέντευξη από το πάνελ.
Τέλος, θέλοντας να τονίσει το «μεταρρυθμιστικό» προφίλ του αλλά και να εντείνει το άνοιγμα στα πολιτικά πτώματα του ΠΑΣΟΚ και του Κώστα Σημίτη και το Ποτάμι, τόνισε ότι ότι δεν τον ενδιαφέρει η αυτοδυναμία και πως ακόμη και αν την πετύχει, θα συγκυβερνήσει με όλες τις «φιλοευρωπαϊκές» πολιτικές δυνάμεις.
Μετά από όλα αυτά, το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων είναι εάν η Νέα Δημοκρατία που οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαφέρει σε κάτι από τη Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...