Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Σε 48 ώρες η έκδοση βίζας για τους Ρώσους

Η Ελλάδα από τον Ιούνιο άρχισε να δίνει στους Ρώσους, οι οποίοι δεν έχουν παραβιάσει το καθεστώς θεωρήσεων, βίζες που ισχύουν στη ζώνη Σένγκεν με διάρκεια τριών έως πέντε ετών, δήλωσε την Δευτέρα η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Μόσχα με την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Άλα Μανίλοβα.

Επίσης στο πρακτορείο Interfax δήλωσε ότι από τις αρχές του χρόνου οι τουριστικές ροές από τη Ρωσία προς την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 40%. Με βάση τις ροές αυτές, αναμένεται ότι εφέτος η Ελλάδα με τις παραλίες της θα γίνει ο κύριος θερινός προορισμός για τους Ρώσους, που θα υποκαταστήσει από αυτή την άποψη την Τουρκία.
Η κ. Κουντουρά υπογράμμισε ότι τα προβλήματα με τις καθυστερήσεις στην έκδοση βίζας, τα οποία είχαν δημιουργηθεί στις αρχές Απριλίου στο προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα, ήταν τεχνικού χαρακτήρα και έχουν λυθεί. Τώρα όλοι οι τουρίστες που απευθύνονται στο προξενείο για να πάρουν βίζα, θα την παίρνουν εντός 48 ωρών από την στιγμή που υποβάλλουν τα απαραίτητα έγραφα. Και διαβεβαίωσε ότι το προξενείο είναι έτοιμο να αντέξει την αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για έκδοση βίζας.
Η Άλα Μανίλοβα, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως την υπ αριθμόν ένα χώρα- συνεργάτη για τη Ρωσία στον τομέα της υποδοχής Ρώσων τουριστών, με βασικό της πλονέκτημα έναντι των άλλων χωρών της Μεσογείου να είναι η πεποίθηση των Ρώσων πολιτών ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ζεστός καιρός αλλά και μια ζεστή φιλόξενη ατμόσφαιρα.
Το 2016 ανακηρύχθηκε ως Έτος Ελλάδας στη Ρωσία και αντίστοιχα ως Έτος της Ρωσίας στην Ελλάδα, βάσει της συμφωνίας, η οποία υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών τον Οκτώβριο του 2013. Κατά τη διάρκεια του 2016, στο πλαίσιο αυτού του γεγονότος θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 100 εκδηλώσεις. Το αφιερωματικό έτος, είναι αφιερωμένο στο τουρισμό, τον πολιτισμό, την τέχνη, την οικονομία, την πολιτική, την επιστήμη και την τεχνολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...