Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ρέγκλινγκ: Έφτασε η δόση των 7,5 δις – Θα συνεχίσουμε να στηριζουμε την Ελλάδα

Την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δις επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, πριν από λιγο από το Υπουργείο Οικονομικών όπου συναντάται με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

«Ο ESM θα συνεχίσει να παρέχει δάνεια προς την Ελλάδα, με πολύ ευνοϊκούς όρους» εξήγησε ο κ. Ρέγκλινγκ και ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εκταμίευσης των 7,5 δισ. ευρώ.
«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε δάνεια με πολύ ευνοϊκούς όρους προς την Αθήνα», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ESM. 
Ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι τα επιτόκια που βαρύνουν τα ελληνικά δάνεια είναι πολύ χαμηλότερα του 1%, με ωρίμανση στα 32 χρόνια.
Σημείωσε ότι ο ΕSM θα προσπαθήσει να μειώσει το επιτοκιακό ρίσκο για την ελληνική οικονομία. 
Οσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα που καλείται να εμφανίσει η Αθήνα, ο επικεφαλής του ESM υπογράμμισε ότι θα πρέπει να είναι σεβαστή η συμφωνία που θέτει στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% ως το 2018.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...