Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ ΦΩΚΙΔΑΣ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση του σωματείου παραμένει πιστή στις αρχές της και δεν κάνει καμία έκπτωση στην ασφάλεια των εργαζομένων και στα εναπομείναντα δικαιώματα μας.
Είχαμε αναφέρει ότι πολλοί θα προσπαθήσουν να μας ρίξουν λάσπη και να πούνε ότι εμείς φταίμε για την κατάσταση αυτή.
Δεν θα παίξουμε κανενός το παιχνίδι.
Το σωματείο ούτε κλείνει στοές ούτε θα ευθύνεται για τυχών διαθεσιμότητες ή απολύσεις. Υπάρχουν οι Επιθεωρήσεις Μεταλλείων-Εργασίας που πρέπει να παίξουν τον ρόλο τους, όπως και τα αρμόδια υπουργεία.
Το σωματείο έχει πραγματοποιήσει 3 συναντήσεις με την διεύθυνση που δεν έχουν καταλήξει πουθενά. Για τον λόγο αυτό βάζουμε κάποιους όρος για να είμαστε και ξεκάθαροι στην διεύθυνση και σε όλους.
Το σωματείο μας είναι αυτόνομο και νόμιμα εκλεγμένο και δεν θα γίνεται καμία παρέμβαση σε αυτό.
• Καμία επίθεση σε μέλος του διοικητικού συμβουλίου.
• Στις συναντήσεις που θα υπάρξουν με την διεύθυνση και το σωματείο θα παραβρίσκεται μαζί με το σωματείο χειριστών και θα κρατούνται πρακτικά.
• Να σταματήσουν οι συγκεντρώσεις που διχάζουν τους εργαζόμενους και που δεν οδηγούν πουθενά. Οι μηχανικοί να μην ξεχωρίζουν τους εργαζόμενους από ποια εταιρεία προέρχονται.
• Το σωματείο δεν <<διαπραγματεύεται-υποχωρεί>> σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των εργαζομένων. Θέλουμε να γίνεται εφαρμογή του ΚΜΛΕ ειδικά σε θέματα χρήσης ξεσκαρωτή-πλατφόρμας-αγκυρίων.
• Να πραγματοποιηθούν εκπαιδεύσεις στην χρήση όλων των μηχανημάτων. Η παρατηρήσεις που έχει θέσει η ΕΜΝΕ από τους ελέγχους να υλοποιηθούν άμεσα.
• Να σταματήσει η διεύθυνση να δίνει καταχρηστικά την αναγκαστική άδεια των εργαζομένων όποτε αυτή θέλει, κομματιαστά, διαλύοντας ακόμη και τους οικογενειακούς προγραμματισμούς.
• Επαναπρόσληψη των απολυμένων.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ
ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε
΄΄ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...