Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ν. Φίλης: «Όχι» στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Εναντίον της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, τάχθηκε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με αφορμή τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, διαβεβαιώνοντας ότι το άρθρο 16 θα διατηρηθεί.
«Οι αλλαγές στο Σύνταγμα δεν μπορούν να εκβιαστούν από τις οικονομικές πιέσεις και από τις επιδιώξεις κυρίαρχων κύκλων για τη συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού» τόνισε, μιλώντας στην εφημερίδα Αγορά.
Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι στις προθέσεις του υπουργείου είναι η ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης, με ένα νέο σύστημα εισαγωγής «που θα αποδεσμεύει τις οικογένειες από το οικογενειακό βάρος των φροντιστηρίων».
Ο κ. Φίλης εμφανίστηκε αντίθετος και στο ενδεχόμενο ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Οφείλουμε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο πολιτειακού δυϊσμού», τόνισε και πρόσθεσε ότι «σε συνθήκες ανάδυσης του αντιπολιτευτικού φαινομένου και της ακροδεξιάς, χρειάζονται ισχυρά αντίβαρα δημοκρατίας, που παραπέμπουν σε συλλογικές μορφές εξουσίας και όχι σε ανεξέλεγκτη εξουσία ενός ανδρός».
Για τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, ο κ. Φίλης προανήγγειλε τη συγκρότηση επιτροπής «που θα εξορθολογήσει τις σχέσεις των δύο θεσμών προς αμοιβαίο όφελος».
Τέλος, σχετικά με τον εκλογικό νόμο, τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής, χωρίς μπόνους εδρών και με διατήρηση του ορίου εισόδου των κομμάτων στη Βουλή «ώστε να διασφαλίζεται η σταθερότητα από εσκεμμένες προσπάθειες αποσταθεροποίησης».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...