Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ο Νίκος Παππάς έβγαλε στο ξέφωτο τους “σκελετούς” του Στουρνάρα (βίντεο)

Η συνέντευξη του Νίκου Παππά στην ΕΡΤ και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης με τον Πάνο Χαρίτο, έγινε… talk of the town. Ο Υπουργός Επικρατείας άλλωστε είναι το άτυπο “Νο2” της κυβέρνησης, ο πιο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και το στέλεχος που δείχνει να εικονοποιεί καλύτερα το πολιτικό αφήγημα του Πρωθυπουργού για αλλαγή σελίδας.
Είπε πολλά και ενδιαφέροντα ο Νίκος Παππάς. Για τις τρέχουσες εξελίξεις, για το πολιτικό σκηνικό, για τις τηλεοπτικές άδειες, για τις επιθέσεις που δέχεται το Μέγαρο Μαξίμου από τη διαπλοκή. Αξίζει ωστόσο να σταθούμε στο θέμα Στουρνάρα. Και τη… ντουλάπα με τους σκελετούς του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, που άνοιξε διάπλατα ο Νίκος Παππάς, βγάζοντας στο ξέφωτο τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Κώστα Σημίτη, που υπήρξε κεντρικό πολιτικό πρόβλημα για τη διακυβέρνηση Σαμαρά μετά το 2012, όταν διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.
Η αποστροφή του Νίκου Παππά για τον Γιάννη Στουρνάρα “εκτέλεσε” τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς έφερε στο προσκήνιο έναν παρασκηνιακό ρόλο που αρκετοί υποψιάζονται. Ότι ο Γιάννης Στουρνάρας πολιτεύεται, ακόμη και σήμερα, με την προτεραιότητα να δικαιώσει την πολιτική του.
Ο Νίκος Παππάς αναφερόταν στη πολιτική του Γιάννη Στουρνάρα στο Υπουργείο Οικονομικών την περίοδο Σαμαρά. Στην πραγματικότητα, το υπονοούμενο είναι ότι ο Γιάννης Στουρνάρας θέλει να πετύχει μια δικαίωση της διαχρονικής πολιτικής του. Δηλαδή, και της περιόδου Σημίτη. Και αυτό είναι που εξοργίζει.


Tέλος νομίζω ότι αξίζει να θυμηθούμε δύο ιστορικές στιγμές όπου Βενιζέλος και Σαμαράς διαβεβαίωναν σε έντονο ύφος ότι το χρέος ήταν βιώσιμο. Αυτούς που σήμερα ακόμη υπερασπίζεται ο κ Στουρνάρας







Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...