Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ: «ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ» του Όλιβερ Χόφνερ

Θέλετε να πάτε στο θερινό σινεμά, δίπλα στη θάλασσα, να δείτε μια  αισιόδοξη ταινία, γεμάτη χιούμορ και ανατροπές  - γυρισμένη και στην Ελλάδα και να ακούσετε όλο το παρασκήνιο από την παραγωγό της στην Ελλάδα  Δήμητρα Κουζή;

Μην χάσετε το ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ, Τετάρτη και Παρασκευή στις 21.30 στη μαρίνα Ιτέας από την Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας!
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Τετάρτη 13/7 και Παρασκευή 15/7 στις 9.30μμ

Στη μαρίνα Ιτέας

Η αισιόδοξη, γεμάτη χιούμορ ταινία που γυρίστηκε και στην Ελλάδα

«ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ» του Όλιβερ Χόφνερ

Την Τετάρτη θα είναι μαζί μας η Δήμητρα Κουζή (από το Γαλαξίδι), συμπαραγωγός της ταινίας και θα μας μιλήσει για τα γυρίσματα στην Ελλάδα και όλο το παρασκήνιο.

Το trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=0zgDT2-zY9s
ΒΡΑΒΕΙΑ

Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Μονάχου

Βραβείο Καλύτερης Παραγωγής στο Φεστιβάλ του Μονάχου

Η Katharina M. Schubert υποψήφια για το Γερμανικό Βραβείο καλύτερης ερμηνείας 2015


ΥΠΟΘΕΣΗ

            Η Άννα, μια καλή θεατρική ηθοποιός, απολύεται ξαφνικά από την κρατική σκηνή στην οποία διέπρεπε. Στο τοπικό κέντρο ευρέσεως εργασίας που καταφεύγει, της αναθέτουν να κάνει μαθήματα υποκριτικής σε οκτώ μακροχρόνια ανέργους.

Μεταξύ αυτών και ο Έλληνας Δημήτρης (Αδάμ Μπουσδούκος), ένας ιδεαλιστής, άνθρωπος της δράσης, αλλά και "μάγκας". Όταν η Άννα αποφασίζει να σκηνοθετήσει μαζί τους την αρχαία τραγωδία «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, ο Δημήτρης είναι ο μόνος που ενθουσιάζεται - στο κάτω κάτω αυτός θα παίξει τον ρόλο του βασιλιά Κρέοντα: «Μέσα από μένα μιλάει η ιστορία της χώρας μου!»

Η θεατρική ομάδα και η δυναμική της μέσα από την προετοιμασία της παράστασης λειτουργούν ως κάθαρση για τους πρωταγωνιστές, αλλά και για τους θεατές, που φεύγουν από την αίθουσα με ένα αίσθημα ευφορίας, αισιοδοξίας και χαράς.

            Μια ταινία ανθρώπινη, με χιούμορ και ανατροπές που παρακολουθείται ευχάριστα.

            Το «ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ» του Όλιβερ Χάφνερ, ενώ είναι μια γερμανική σύγχρονη κωμωδία, από επιθυμία του σκηνοθέτη που προέρχεται από το θέατρο δέθηκε γερά με τη χώρα μας. Και όπως μας λέει η υπεύθυνη παραγωγής για την Ελλάδα, Δήμητρα Κουζή «η Ελλάδα μπήκε από την αρχή στο σενάριο, αλλά όχι λόγω της κρίσης της. Λόγω της πολιτιστικής της κληρονομιάς!»
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...