Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ανακαλούνται εκατοντάδες οχήματα Ford και Toyota στην Ελλάδα – Διαβάστε γιατί

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Ford Motor Hellas, Γενικός Εισαγωγέας των αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης κατόπιν ελέγχου αυτοκινήτων Ford μοντέλα Mondeo, S-Max, Galaxy & Edge.Η συγκεκριμένη ενέργεια ανάκλησης αφορά σε 167 αυτοκίνητα που παρήχθησαν από 3/5/2014 έως 10/3/2016. Σύμφωνα με τον Κατασκευαστή, στα εμπλεκόμενα οχήματα υπάρχει το ενδεχόμενο λόγω σφάλματος στο λογισμικό, τα προσαρμοζόμενα φωτιστικά σώματα τύπου LED να απενεργοποιηθούν. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει ο χρήστης του οχήματος να κλείσει τον διακόπτη εκκίνησης κινητήρα και να τον ανοίξει εκ νέου, ώστε τα φωτιστικά σώματα να ενεργοποιηθούν ξανά. Στα επηρεαζόμενα οχήματα θα πρέπει να προγραμματιστούν με νέο λογισμικό οι μονάδες διαχείρισης ηλεκτρικών λειτουργιών BCM και φώτων HCM.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει περιέλθει σε γνώση μας κανένα ατύχημα το οποίο να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, μέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι–ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Ford ή στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4805620, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info11@ford.com.

Επίσης, η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραµµα προληπτικής επισκευής αυτοκινήτων TOYOTA, µοντέλο PRIUS και LEXUS, µοντέλο CT200.

Η προληπτική επισκευή αφορά σε 652 οχήµατα TOYOTA PRIUS, παραγωγής από το 2008 έως το 2012, και σε 169 οχήµατα LEXUS CT200, παραγωγής από το 2010 έως το 2012. Τα εµπλεκόµενα οχήµατα είναι εξοπλισµένα µε αερόσακους κουρτίνες στο αριστερό και δεξί κολονάκι του ουρανού. Κάθε αερόσακος κουρτίνα χρησιµοποιεί έναν «υβριδικό» τύπο πυροκροτητή που περιέχει αέριο υπό πίεση σε ένα θάλαµο και προωθητικό σε ξεχωριστό θάλαµο, όπου οι δύο θάλαµοι είναι συγκολληµένοι µεταξύ τους. Κάποιοι πυροκροτητές ίσως παρουσιάσουν µία µικρή ρωγµή στο σηµείο συγκόλλησης. Εάν αυτή η ρωγµή επεκταθεί µε τον καιρό, ενδέχεται να υπάρξει αποκόλληση των συγκολληµένων θαλάµων. Αυτό το φαινόµενο έχει παρατηρηθεί σε οχήµατα που βρίσκονται ακινητοποιηµένα για µεγάλο χρονικό διαστήµατα.

Στην περίπτωση που υπάρξει αποκόλληση του πυροκροτητή, διαφεύγει αέριο υπό πίεση όπου εκτονώνει µερικώς τον αερόσακο, ενώ σε περιορισµένες περιπτώσεις, το ένα ή και τα δύο µέρη του πυροκροτητή ίσως εισέλθουν στην καµπίνα των επιβατών του οχήµατος. Στη περίπτωση που υπάρχει επιβάτης εντός του οχήµατος, υπάρχει αυξηµένη πιθανότητα τραυµατισµού.

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω επιστολής, προκειµένου να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota και Lexus σε όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνει η προληπτική τοποθέτηση στηριγµάτων συγκράτησης στους πυροκροτητές των αερόσακων κουρτίνας, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πµ έως 05:00 µµ).

Τέλος, η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί επίσης πρόγραµµα προληπτικής επισκευής αυτοκινήτων TOYOTA, µοντέλα Auris, Corolla, Prius και LEXUS, µοντέλο CT200.

Η προληπτική επισκευή αφορά συνολικά σε 6.263 οχήµατα TOYOTA Auris, Corolla, Prius, παραγωγής από το 2006 έως το 2015, και σε 268 οχήµατα LEXUS CT200, παραγωγής από το 2010 έως το 2015. Τα εµπλεκόµενα οχήµατα είναι εφοδιασµένα µε µονάδα ελέγχου εκπεµπόµενων αναθυµιάσεων καυσίµου, συναρµολογηµένη εντός του ντεπόζιτου βενζίνης. Στην άκρη του καναλιού διοχέτευσης των αναθυµιάσεων υπάρχει πιθανότητα να αναπτυχθεί ρωγµή λόγω λανθασµένου σχήµατος του καναλιού στο συγκεκριµένο σηµείο. Σε αυτή τη περίπτωση, υπάρχει η πιθανότητα η ρωγµή να επιδεινωθεί µε τη πάροδο του χρόνου έχοντας σαν αποτέλεσµα την διαρροή καυσίµου στην περίπτωση που το όχηµα έχει γεµάτο ρεζερβουάρ. Η ύπαρξη καυσίµου ή ατµών καυσίµου, σε συνδυασµό µε τη παρουσία κάποιας πηγής ανάφλεξης, θα µπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω επιστολής, προκειµένου να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota και Lexus σε όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνει η σχετική αντικατάσταση βάσης δοχείου αναρρόφησης καυσίµου, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πµ έως 05:00 µµ).

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...