Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016

Ο Ερντογάν «ξήλωσε» 27.000 εκπαιδευτικούς

Η Τουρκία έχει ακυρώσει τις άδειες εργασίας 27.424 ανθρώπων που εργάζονται στον εκπαιδευτικό τομέα στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί για το κίνημα του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στις ΗΠΑ και τον οποίο κατηγορεί για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Ισμέτ Γιλμάζ.
"Ακυρώθηκαν οι άδειες εργασίας 27.424 μελών του προσωπικού σε θεσμούς και σχολεία στο πλαίσιο της παράλληλης κρατικής δομής", δήλωσε ο Γιλμάζ στους δημοσιογράφους τα σχόλια του οποίου μεταδόθηκαν από πολλά τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.
"Σε αυτά τα μέλη του προσωπικού δεν θα επιτραπεί να εργαστούν ξανά είτε σε δημόσιους είτε σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς θεσμούς".
Η "παράλληλη δομή" είναι ένας όρος που χρησιμοποιούν κυβερνητικοί αξιωματούχοι για να αναφερθούν στο δίκτυο υποστηρικτών του Γκιουλέν μέσα στους κρατικούς θεσμούς. Ο ιεροκήρυκας αρνείται ότι ενεπλάκη στο πραξικόπημα ή ότι συνωμότησε κατά του κράτους.
Σε μία άλλη εξέλιξη, η αστυνομία συνέλαβε νωρίς σήμερα το πρωί 17 ανθρώπους στο πλαίσιο μιας επιχείρησης με στόχο Κούρδους μαχητές, στη διάρκεια εφόδων στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ των οποίων και στα γραφεία του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Με την υποστήριξη ενός ελικοπτέρου, μονάδες των δυνάμεων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία του HDP στην κεντρική συνοικία Μπέιογλου της Κωνσταντινούπολης στις 3 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), καθώς τεθωρακισμένα οχήματα και ένα όχημα εκτόξευσης νερού αναπτύχθηκαν σε κοντινό σημείο, ανάφερε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Το HDP, το τρίτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter στην Κωνσταντινούπολη πως η αστυνομία έσπασε την πόρτα του κτιρίου και ερεύνησε "παράνομα" τα γραφεία την ώρα που κανείς κομματικός αξιωματούχος δεν ήταν παρών.
Οι έφοδοι, που πραγματοποιήθηκαν σε 10 περιοχές της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας, είχαν στόχο την "αστική δομή" του PKK, ανέφερε το Ανατολή.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, σε βάρος των συλληφθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για "συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση", στρατολόγηση και διοργάνωση παράνομων διαδηλώσεων.


real.gr
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...