Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

Αφαίρεσαν την άδεια από Αυστριακό γιατρό που δεν εξέταζε πρόσφυγες


Τον περασμένο Ιανουάριο είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση ότι ο Αυστριακός γιατρός Τόμας Ούντεν ανέρτησε έξω από το ιατρείο του στη Βιέννη επιγραφή με την παρακάτω απαγόρεση: «Σε αυτό το ιατρείο δεν γίνονται δεκτοί οι αιτούντες άσυλο».

Το Περιφερειακό Ταμείο Ασθενών της Βιέννης είχε καταγγείλει τη σύμβαση μαζί του μετά μάλιστα από την κατηγορηματική άρνηση του 54χρονου να αλλάξει την απόφασή του αλλά τώρα ήρθε και μια αληθινή ποινή να τον βάλει στην θέση του...
H Ιατρική 'Ενωση Βιέννης επέβαλε την ποινή της απαγόρευσης της εξάσκησης του ιατρικού επαγγέλματος στον Αυστριακό γιατρό εκτιμώντας ότι δεν είναι αντάξιος πλέον της εμπιστοσύνης, όχι μόνον εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης του σε σχέση με τους αιτούντες άσυλο, αλλά και για άλλους ακόμη λόγους που σχετίζονται με τις ακραίου περιεχομένου αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Παραδείγματα αυτών των αναρτήσεων του, δημοσίευσε προ ημερών η αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ». Σε ένα από αυτά ο γιατρός αναφέρει  ότι "όποιος έχει τη νεολαία, έχει το μέλλον, και αυτό το είχε πει και το είχε διαβλέψει ο Χίτλερ".
Σύμφωνα με την Εισαγγελία Βιέννης, εναντίον του γιατρού έχει υποβληθεί μήνυση στη βάση του Νόμου Απαγόρευσης Ναζιστικής Δραστηριοποίησης, ενώ έχουν γίνει έρευνες στην κατοικία του και έχει κατασχεθεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του. Ο «Νόμος Απαγόρευσης» είχε ψηφιστεί αμέσως μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 8 Μαΐου του 1945 και είναι ενσωματωμένος στο αυστριακό Σύνταγμα.
Με βάση αυτό το νόμο είχαν διαλυθεί επίσημα και είχαν απαγορευτεί μετά τον πόλεμο όλες οι ναζιστικές ή «συγγενείς» οργανώσεις και είχαν κατασχεθεί υπέρ του αυστριακού κράτους οι περιουσίες τους, ενώ απαγορεύεται από τότε μια επανίδρυση ή δραστηριοποίηση για εθνικοσοσιαλιστικούς σκοπούς.
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...