Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Έλενα Κουντουρά: "Όταν όλοι μαζί δουλεύουν προς την ίδια κατεύθυνση η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη".

Την Δευτέρα 1/8/2016 πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη τοπικών παραγόντων στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην Ιτέα. Στην Σύσκεψη έλαβαν μέρος η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ο Δήμαρχος του Δήμου Δελφών Αθαν. Παναγιωτόπουλος,
ο πρόεδρος του ΔΣ Δήμου Δελφών Χαρ. Παναγιωτόπουλος, η αντιδήμαρχος ΔΕ Ιτέας Λιάνα Πιλάλα-Τσακίρη, η Δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της  Επιτροπής Τουριστικής  Ανάπτυξης και προβολής του ΔΔ Έλλη Κοτσάνου-Ρομβοτσάνου, η Περιφεριακή Σύμβουλος Πέγκυ Αραβαντινού, ο πρώην Δήμαρχος Ιτέας κ.Παπαλάϊος,  ο πρόεδρος της κοινότητας Ιτέας Τέντ Γουόρθ, η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φωκίδος Αθαν. Ψάλτη, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νικ. Γιωγάκης, ο πρόεδρος  της ομοσπονδίας «Αλκυών» Ευθ. Σκαρίμπας, ο διευθυντής του ΙΕΚ ΕΠΑΣ Γαλαξιδίου κ. Στέλιος Μοσχονάς και ο πρόεδρος του συλλόγου δυτών «Κρισσαίος».
Η κα Κουντουρά άνοιξε την συζήτηση με πολύ κολακευτικά σχόλια για την τελετή έναρξης της 27ης Διεθνούς  Ιστιοπλοϊκής  εβδομάδας  Ιονίου 2016 και αφού εξήγησε τα κέρδη μιας περιοχής από τέτοιου τύπου διοργανώσεις, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους σαν γνώστες των τοπικών προβλημάτων, αλλά και των δυνατοτήτων της περιοχής, να καταθέσουν τις σκέψεις, προτάσεις και ιδέες, με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση και την περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής μας. Μιας περιοχής η οποία έχει, όπως είπε η υπουργός, πάρα πολλά προτερήματα και δυνατότητες ανάπτυξης.
Μερικά από τα σοβαρά ζητήματα τα οποία ετέθησαν προς συζήτηση ήταν το παραλιακό μέτωπο με τις υποδομές του,  το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος, το οποίο υπολειτουργεί και το οποίο κάποια στιγμή θα πρέπει να περάσει από τη Περιφέρεια που ανήκει σήμερα, στο Δήμο Δελφών πράγμα το οποίο τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση και η αντιδήμαρχος κα Πιλάλα. Η αξιοποίηση του Λιμένα και της Μαρίνας σε συνδυασμό, από το Δήμο ή από ιδιώτη επενδυτή, με ταυτόχρονο σχεδιασμό και αξιοποίηση της κρουαζιέρας και προσπάθειας άρσης του περιορισμού του ύψους των κρουαζιερόπλοιων που περνούν την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου από τα 45 μέτρα που είναι σήμερα στα 48, σε μια προσπάθεια υπέρ-διπλασιασμού των τουριστικών ροών στον Κορινθιακό κόλπο.
Η αναγνώριση και στην συνέχεια η αξιοποίηση του «Αγιόνερου» Κίρρας.
Η δημιουργία καταδυτικού πάρκου
Το ζήτημα της σύνδεσης των παραλιακών πόλεων του Κορινθιακού και όχι μόνο.
Και τελικά πώς θα γίνει ελκυστικότερο το τουριστικό προϊόν της περιοχής ανάλογα και με την κοινωνική ομάδα στην οποία απευθύνεται, με έμφαση στο πιο δυναμικό κομμάτι του που λέγεται εκπαιδευτικός τουρισμός εγχώριος και ξένος.
Μένει να δούμε την υλοποίηση όλων όσων συζητήθηκαν και θα κατατεθούν από τις τοπικές αρχές υπό μορφή προτάσεων στο υπουργείου Τουρισμού, όπως και την υλοποίηση των υποσχέσεων της κας υπουργού.

 Μπορείται να δείτε βίντεο με το πρώτο απόσπασμα από την συζήτηση που είχε η κα Έλενα Κουντουρά με τους πολιτικούς εκπροσώπους του Δήμου Δελφών στην διεύθυνση:https://youtu.be/7-bC6OsGzdc Και για να ακούσετε την συνέχεια της συζήτησης πατήστε στο link που ακολουθεί και κατεβάστε το αρχείο:
https://1drv.ms/u/s!AsLRTTKfHhP4rhbfFDSmYmx-_6Nt

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...