Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ένα ακόμα … “πρωτο ψέμμα!!!”. Έβαλαν δημοσιογράφο να υποδυθεί “συνεργάτη” του Πολάκη, για να εκμαιεύσει στοιχεία δήθεν υπολειτουργίας του Νοσοκομείου Θήρας!

Το άρθρο της Μαρίας Καλυβιώτου Εξαπάτηση του διοικητικού υπευθύνου του Νοσοκομείου Σαντορίνης επιχείρησε «δαιμόνιος» δημοσιογράφος κυριακάτικης εφημερίδας. Θέλησε να «αποδείξει» ότι το νοσοκομείο υπολειτουργεί, έχει ελλείψεις και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο του, έτσι ώστε να κρεμαστεί ως… πρώτο θέμα από τα μανταλάκια των περιπτέρων.

Ο «δαιμόνιος» εμφανίστηκε στο τηλέφωνο ως συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και επεδίωξε να υφαρπάξει με απάτη δημόσια έγγραφα. Ωστόσο, έγινε γρήγορα αντιληπτός. Η υπόθεση διερευνάται, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του υπουργείου Υγείας για αντιποίηση αρχής και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.
Το περιστατικό έρχεται να αποδείξει ότι το παλιό κατεστημένο έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να υπονομεύσουν κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, το οποίο μέχρι πρότινος μετρούσε λουκέτα και υποβαθμιζόταν συστηματικά, με στόχο να παραχωρηθεί στα χέρια των ιδιωτών.

Η τηλεφωνική επικοινωνία

Συγκεκριμένα, στις 11 Αυγούστου, υπάλληλος της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.) που ασκεί διοικητικά καθήκοντα στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, δέχθηκε κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο του ιδρύματος.

Ο άνδρας με τον οποίο συνομίλησε του συστήθηκε ως κ. Παναγιωτόπουλος και ισχυρίστηκε ότι είναι συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και, επικαλούμενος αυτήν την ιδιότητα, ζήτησε να συνομιλήσει με τον διοικητικό διευθυντή του νοσοκομείου. Όπως και έγινε.
Στη συνομιλία που είχε με τον διοικητικό διευθυντή, κατά την οποία επανέλαβε την ιδιότητά του ως συνεργάτης του Παύλου Πολάκη, ζήτησε να του σταλούν με fax στον ίδιο αριθμό τηλεφώνου από τον οποίο είχε καλέσει στοιχεία για τις εκκρεμότητες σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου.
Ο διοικητικός διευθυντής ενημέρωσε για τη συνομιλία αυτή τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε., που με τη σειρά του ενημέρωσε τον… πραγματικό συνεργάτη του αναπληρωτή υπουργού. Ο τελευταίος κάλεσε στον αριθμό αυτό, στον οποίο απάντησε ο ίδιος άνδρας, συστηνόμενος και πάλι ως κ. Παναγιωτόπουλος, επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά τόσο ότι είναι συνεργάτης του κ. Πολάκη όσο και ότι επιθυμεί την αποστολή των στοιχείων για τις εκκρεμότητες σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης.
Φυσικά, ο συστηθείς ως συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, δεν είναι παρά ένα πρόσωπο – φάντασμα, αφού όπως επιβεβαιώνουν οι υπηρεσίες του υπουργείου δεν υφίσταται συνεργάτης στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με το επώνυμο «Παναγιωτόπουλος».

Απόρρητη η τηλεφωνική γραμμή

Κατά την αναζήτηση του ιδιοκτήτη της τηλεφωνικής γραμμής μέσω των πληροφοριών του τηλεφωνικού καταλόγου, διαπιστώθηκε ότι η τηλεφωνική γραμμή δεν μπορεί να αντιστοιχηθεί σε συγκεκριμένο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, καθώς έχει καταχωριστεί ως απόρρητη. Επιπλέον, από τα στοιχεία και τις πληροφορίες της υπηρεσίας του υπουργείου, ο συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός δεν ανήκει σε υπηρεσία του υπουργείου Υγείας. Τέλος, ουδείς συνεργάτης από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού ή του υπουργού Υγείας είχε αιτηθεί την αποστολή των οικονομικών στοιχείων του νοσοκομείου, μέσω του συγκεκριμένου τηλεφωνήματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο φερόμενος ως συνεργάτης του Παύλου Πολάκη δεν είναι παρά δημοσιογράφος μεγάλης εφημερίδας, που συχνά-πυκνά προσπαθεί να παγιδεύσει μέσω τηλεφώνου πρόσωπα και υπηρεσίες. Μιας εφημερίδας κορυφαίας σε κυκλοφορία, που φημίζεται για τον κιτρινισμό και την κατασκευή πλαστών ρεπορτάζ, που συνήθως στοχοποιούν πρόσωπα, ακόμη και μέσω της διείσδυσης στην προσωπική τους ζωή.

Στον δρόμο της Δικαιοσύνης η υπόθεση

Ύστερα από όλα αυτά, η Αριστοτέλους είχε κάθε βάσιμη υποψία να θεωρήσει ότι ο «κ. Παναγιωτόπουλος» δεν έχει οποιαδήποτε υπηρεσιακή ιδιότητα ή έννομη σχέση με το υπουργείο Υγείας ή έστω το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

Έτσι, η υπόθεση τραβά τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με το υπουργείο να έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, παραθέτοντας όλα τα στοιχεία και με αίτημα να ελεγχθούν ως ποινικά αξιόποινες πράξεις που τιμωρούνται αυτεπαγγέλτως και συγκεκριμένα για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και αντιποίηση αρχής του Ποινικού Κώδικα.

Γιατί το Νοσοκομείο Σαντορίνης

Το Νοσοκομείο Θήρας μετρά λίγο περισσότερο από έναν μήνα λειτουργίας και από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πύλες του στους χιλιάδες κατοίκους του νησιού και της ευρύτερης περιοχής βρέθηκε στο στόχαστρο «γαλάζιων βελών».

Χαρακτηρίστηκε ως «ακριβοπληρωμένο Κέντρο Υγείας», ενώ πλήθος δημοσιευμάτων μερίδας των ΜΜΕ, καθώς και στελεχών της Ν.Δ., ισχυρίζονταν ότι στο νοσοκομείο οι ελλείψεις φτάνουν σε τέτοιο σημείο, που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν βασικές εξετάσεις και πως οι αεροδιακομιδές ασθενών σε άλλα δημόσια ιδρύματα είναι καθημερινό φαινόμενο.
Πρόκειται για ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που κατασκευάστηκε από το 2011, ωστόσο παρέμενε ερμητικά κλειστό επί μια πενταετία «γαλάζιων» κυβερνητικών θητειών, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί το «στοιχειωμένο» νοσοκομείο της Σαντορίνης.
Η σημερινή πολιτική ηγεσία ανέλαβε να ανοίξει το νοσοκομείο που μαράζωνε τόσα χρόνια και το οποίο, μέχρι χθες, εποφθαλμιούσαν ιδιώτες.
Είναι ένα δημόσιο νοσοκομείο, που λειτουργεί υπό την ΑΕΜΥ που συστήθηκε το 2004, χάριν του δημοσίου συμφέροντος, ως εταιρεία αμιγώς ανήκουσα και εποπτευόμενη από το Ελληνικό Δημόσιο.

Το νοσοκομείο κερδίζει την εμπιστοσύνη των ασθενών

Στον επίσημο απολογισμό για τον έναν μήνα λειτουργίας του, αναφέρεται ότι στο νοσηλευτικό ίδρυμα αντιμετωπίστηκαν 2.764 επείγοντα περιστατικά, εξυπηρετήθηκαν 3.395 ασθενείς στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, πραγματοποιήθηκαν 580 εργαστηριακές εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς, 406 χειρουργικές επεμβάσεις στο σηπτικό και 4 στο κεντρικό χειρουργείο.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ιδρύματος, αλλά και τις ΑΕΜΥ, στο κλείσιμο του ενός μήνα λειτουργίας του, εκεί νοσηλεύονταν 11 ασθενείς Έλληνες και ξένοι, «στους οποίους παρέχονται υψηλού επιπέδου ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, σε πλήρη λειτουργία των ξενοδοχειακών υποδομών».
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο νοσοκομείο δημιούργησε 140 θέσεις εργασίας για γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, που, όπως επεσήμανε η ΑΕΜΥ, «βρίσκεται σε καθημερινή ολοήμερη εφημερία, έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση των σημαντικών εγγενών αδυναμιών, που οφείλονται κυρίως στην πενταετή μη χρήση του χώρου και του εξοπλισμού του που διαπιστώθηκαν κατά τη λειτουργία της δομής».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...