Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016

Αλεξιάδης: Ετοιμάζεται «δίκαιος και αναλογικός αντί-ΕΝΦΙΑ»...

Αλλαγές στη φορολογία ακινήτων με αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από έναν νέο φόρο που θα έχει αφορολόγητο όριο και θα μεταφέρει τα βάρη στη μεγάλη και πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, καθώς και... ηλεκτρονική υποβολή «δήλωσης περιουσιακής κατάστασης» από όλους τους φορολογουμένους, προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, που κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο, ο κ. Αλεξιάδης κάνει λόγο για σύγχρονες μεθόδους διασταυρώσεων στοιχείων για τον εντοπισμό εισοδημάτων, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο θέσπισης κινήτρων για φορολογούμενους που καταγγέλλουν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου και ανακοινώνει ότι η διάταξη για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή. 
«Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι στο ιδεολογικό μας πλαίσιο. Μια αναγκαιότητα είναι και πρέπει να αντικατασταθεί από έναν φόρο που θα φορολογεί το σύνολο της  περιουσίας, με αφορολόγητο και σίγουρα χωρίς υπερβολές και γραφικότητες. Στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, πρέπει να έχουμε έναν φόρο περιουσίας που θα μεταφέρει το βάρος στη μεγάλη και πολύ μεγάλη περιουσία, θα απαλλάξει την πολύ μικρή και θα ελαφρύνει σημαντικά τη μεσαία». Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «άλλη αξία έχει ένα διαμέρισμα που αποφέρει εισόδημα (π.χ. ενοίκιο) και άλλη ένα ίδιο που είναι κλειστό (...) Δίκαιοι και αναλογικοί φόροι στο εισόδημα από ακίνητα, δίκαιος και αναλογικός φόρος στην ιδιοκτησία ακίνητης περιουσίας».
Όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2017, ο κ. Αλεξιάδης δηλώνει ότι το νέο καθεστώς θα ανακοινωθεί σύντομα και θα προβλέπει δίκαια και αναλογικά τέλη, που θα αντιμετωπίζουν τα λάθη και τις υπερβολές που υπάρχουν ως τώρα...
in.gr
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...