Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

Αρειος Πάγος: Πειθαρχική δίωξη κατά τριών εισαγγελέων για την υπόθεση Siemens

Πειθαρχική δίωξη άσκησε -σύμφωνα με πληροφορίες- η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, κατά των τριών εισαγγελικών λειτουργών, μετά από το φιάσκο του βουλεύματος με τη Siemens, το οποίο οδήγησε σε αναβολή στην πολύκροτη δίκη με τους 64 κατηγορούμενους, για τα «μαύρα» ταμεία του γερμανικού κολοσσού.

Συγκεκριμένα, πειθαρχική δίωξη σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου, του εισαγγελέα Εφετών Γεώργιου Γεράκη και της εισαγγελέως Εφετών Αθηνάς Θεοδωροπούλου, ασκήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη μη μετάφραση του βουλεύματος για την υπόθεση της Siemens.
Η κ. Δημητρίου είχε διατάξει πειθαρχική έρευνα για να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ή όχι πειθαρχικές παραβάσεις που τελέστηκαν από εισαγγελικούς λειτουργούς της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, που οδήγησαν στην επ'αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens.
Την πειθαρχική έρευνα διεξήγαγε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αννα Ζαϊρη, η οποία και ολοκλήρωσε το πόρισμά της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Θεοδωροπούλου είχε απορρίψει το αίτημα μετάφρασης του βουλεύματος των αλλοδαπών κατηγορουμένων στην υπόθεση της Siemens, καθώς οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι είχαν ήδη απολογηθεί, είχαν λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και το βούλευμα ήταν περιττό. Μάλιστα, η εισαγγελέας είχε επικαλεστεί και σχετική νομολογία του Αρείου Πάγου των περασμένων ετών.
Υπέρ της απόρριψης του αιτήματος είχε ταχθεί και ο εισαγγελέας εφετών Γ.Γεράκης, ενώ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δεν επέδειξε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την αναγκαία εκείνη ειδική μέριμνα που απαιτούσε μια υπόθεση όπως είναι της Siemens, η οποία «σέρνεται» για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανάκριση, λόγω της πολυπλοκότητάς της.
Τέλος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τα τμήματα του βουλεύματος που είχαν ζητηθεί να μεταφραστούν δεν αφορούσαν τους συγκεκριμένους αλλοδαπούς κατηγορούμενους, αλλά έναν άλλον Γερμανό κατηγορούμενο, κάτοικο του εξωτερικού, για τον οποίο έχει διαχωριστεί η δικογραφία και δεν έχει απολογηθεί ακόμα.
Αναφορικά με τον κατηγορούμενο Φάνη Λυγινό, η κλήση επιδόθηκε σε δικηγόρο που δεν τον εκπροσωπούσε. Τον τελικό λόγο και για τους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς θα τον έχει το πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Πηγή
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...