Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Μαξίμου: Επέκταση της προστασίας α’ κατοικίας και για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία

 Στο πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο, τουλάχιστον έως το τέλος του 2017 φαίνεται να οδηγούν την κυβέρνηση τόσο οι κινητοποιήσεις, όσο και οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε ρύθμιση που θα προβλέπεται σε τροπολογία  η οποία σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή άμεσα με στόχο να εναρμονισθεί η νομοθεσία για τους πλειστηριασμούς ακινήτων για τα χρέη προς το δημόσιο, με αυτήν που ισχύει για τα χρέη από δάνεια στις τράπεζες και η οποία προστατεύει την πρώτη κατοικία με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια.
Όπως έγινε γνωστό, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού διευκρινίζει ότι η νέα ρύθμιση  θα αφορά σε φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές όλων των φυσικών προσώπων με πρώτη κατοικία, συμπεριλαμβανομένων και των εμπόρων οι οποίοι δεν καλύπτονται από τον «νόμο Κατσέλη». 
Παράλληλα αποφασίστηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) να συσταθεί εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης δημόσιων και ιδιωτικών οφειλών των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών στο “μοντέλο Μαρινόπουλου”. Κατά αυτόν τον τρόπο, για πρώτη φορά το Δημόσιο, τα Ταμεία και οι Τράπεζες θα συμμετέχουν από κοινού στην απομείωση χρεών υπερχρεωμένων αλλά βιώσιμων επιχειρήσεων, προσφέροντας μια διέξοδο σε όσους πιθανώς θα αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο του πλειστηριασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...