Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι καταθέσεις Ελλήνων στην Deutsche Bank θα κουρευτούν πρώτες

Τα τελευταία επτά χρόνια υπήρχαν συγκεκριμένες σπείρες τραπεζιτών και πολιτικών, που συμβούλευαν και διευκόλυναν έλληνες πολίτες να φυγαδεύσουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Deutsche Bank. Για αυτή τους την διευκόλυνση, είναι δεδομένο ότι οι περισσότεροι από αυτούς έπαιρναν ποσοστό. Όπως έχουμε τονίσει …επανειλημμένα, το παραμύθι του Grexit γέμισε στην κυριολεξία τα ταμεία της γερμανικής τράπεζας από ζεστό χρήμα Ελλήνων καταθετών αλλά και καταθετών άλλων χωρών του νότου.
Τώρα φαίνεται πως έρχεται η ώρα του πικρού λογαριασμού.
Αυτό που δεν πρόσεξαν οι περισσότεροι εκ των καταθετών που πίστεψαν τους ελληνόφωνους «υπεράνω υποψίας» ντίλερς της τράπεζας, είναι τα ψιλά γράμματα στην σύμβαση λογαριασμού που άνοιγαν. Ψιλά γράμματα που δεν υπάρχουν φυσικά για τους Γερμανούς ή άλλους καταθέτες. Σε αυτά τα ψιλά γράμματα αναφέρεται ξεκάθαρα πως ο λογαριασμός που ανοίγουν είναι επενδυτικός! Όχι φυσικά ως προς τα επιτόκια απόδοσης του, αυτά ήταν μηδενικά, αλλά ως προς το ρίσκο σε περίπτωση που η τράπεζα υποχρεωθεί σε Bail In!
Ήδη πολλούς έλληνες καταθέτες τους λούζει κρύος ιδρώτας για τα τεκταινόμενα. Και πολύ καλά κάνουν να ανησυχούν. Είναι δεδομένο ότι θα χάσουν πρώτοι τα χρήματά τους, αυτό που έβγαλαν από την Ελλάδα υποτίθεται για να τα "γλυτώσουν". Καλά θα κάνουν από τώρα να πάμε στον εισαγγελέα και να καταγγείλουν τους πολιτικούς και τους μεγαλοτραπεζίτες που τους ώθησαν να βγάλουν τα λεφτά τους έξω. Και δεν μιλάμε για ενεργούς τραπεζίτες, αλλά εκείνη την εποχή ήταν ακόμα κι σε υπουργικούς θώκους. Αυτοί που σήμερα πανικόβλητοι προσπαθούν να καθησυχάσουν τους Έλληνες για την πορεία της Deutsche Bank.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...