Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΕΦΙΑΛΤΗΣ-Η πολιτική Κλιντον στο πλευρό του ISIS! Παγώνουν οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσιας που την θεωρούν πιο επικίνδυνη από τους Τζιχαντιστές!

hillary-clintonΕχουμε αναλύσει αρκετά τις προθέσεις της πολιτικής της Χίλαρι Κλίντον, που συνεχίζει να ξεδιπλώνεται παρά του ότι τους τελευταίους μήνες ασχολείται με την εκλογική της εκστρατεία.Εν συντομία, θέλουν να επαναλάβουν στην Συρία και την Ουκρανία, αλλά αργότερα και στην Γεωργία το σχέδιο που εφάρμοσαν και στην Λιβύη. Δηλαδή συμμαχία με οποιονδήποτε είναι εναντίον του καθεστώτος (στην Λιβύη με την Al Qaeda, στην Ουκρανία με τον Δεξιό Τομέα, και στην Συρία με το ISIS) και στην συνέχεια «ανοικοδόμηση» της χώρας με τις γνωστές αμερικανικές εταιρίες που χρηματοδοτούν του Ιδρυμα Κλίντον.
Ειναι αδιάφορο για τις ΗΠΑ, ότι ο τζιχαντιστής της Al Qaeda που εξοπλισαν κατά τους Καντάφι επιτέθηκε σε γάλλους πολίτες στο Μάλι ή τις επιθέσεις του ISIS στην Ευρώπη
«Κάθε είδους συνεργασία» για τερματισμό του πολέμου στη Συρία αναστέλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες με τη Ρωσία, κατηγορώντας την Μόσχα για μη «τήρηση των δεσμεύσεων της» με βάση τη συμφωνία εκεχειρίας της 9ης Σεπτεμβρίου.
«Η Ρωσία και το Συριακό καθεστώς επέλεξαν την στρατιωτική οδό», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως η επικοινωνία των δύο χωρών θα περιοριστεί μόνον στην αποφυγή κλιμάκωσης.
Την ίδια στιγμή, η Μόσχα χαιρέτισε σήμερα την «μεγάλη αποτελεσματικότητα» των αεροπορικών επιδρομών της στη Συρία, ιδίως στοΧαλέπι που έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ «κόλαση επί της Γης», διαψεύδοντας ταυτόχρονα ότι έχει βομβαρδίσει νοσοκομεία ή σχολεία, όπως καταγγέλλει η Δύση.
«Ουσιαστικά εμποδίσαμε τους τρομοκράτες να υψώσουν τη μαύρη σημαία τους πάνω από τη Δαμασκό» ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ, επιχειρηματολογώντας ότι η επέμβαση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας βοήθησε ώστε «να αποφευχθεί το απόλυτο χάος» στη χώρα.
Η Ρωσία η οποία επενέβη στρατιωτικά στον πόλεμο της Συρίας στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι πλήττει νοσοκομεία ή σχολεία.
 

Παγώνει η συνεργασία και για το πλουτώνιο

«Ριζική αλλαγή συνθηκών και εμφάνιση απειλής για την ασφάλεια εξαιτίας των μη φιλικών ενεργειών των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία», επικαλείται ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, καταργώντας με διάταγμα την εφαρμογή της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την ανακύκλωση δεκάδων τόνων πλουτωνίου που προέρχεται από πυρηνικές κεφαλές.
«Η απόφαση που λάβαμε είναι ένα μήνυμα που απευθύνεται στην Ουάσινγκτον», προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, υποστηρίζοντας ότι είναι «αναγκαία» απάντηση για τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα.
Η συμφωνία είχε υπογραφεί το 2000 μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον.
Το 2014, όταν ξέσπασε η ουκρανική κρίση, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε κατηγορήσει την Ουάσινγκτον ότι δεν τηρεί τις συμφωνίες για το πλουτώνιο, υποστηρίζοντας ότι οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν το πλεόνασμα που διαθέτουν για να διατηρήσουν τις αμυντικές ικανότητές τους.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...