Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

¨Το Νιλουφέρ ¨ του Νίκου Καζατζόπουλου ταξιδεύει στο ραδιόφωνο του Skai Radio 100.3 .

Ο Γιάννης Ξανθούλης στη ραδιοφωνική του εκπομπή ¨ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ¨ θα φιλοξενήσει ¨ΤΟ ΝΙΛΟΥΦΕΡ ¨του Νίκου Καζατζόπουλου - εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ.
Συντονιστείτε την ¨ ΚΥΡΙΑΚΗ 9/10/2016 στις 12 το μεσημέρι στο Skai Radio 100.3

Το «Νιλουφέρ» ήταν το ατμόπλοιο που μετέφερε τους κατοίκους από τα παράλια της Προποντίδας και της Βιθυνίας –Κίος, Τρίγλια, Ελιγμοί, Μουδανιά– και το μόχθο τους –λάδι, σταφύλια, σύκα, μεταξωτά– στην αρχόντισσα Πόλη.
Ήταν, όμως και το καΐκι που έμελλε να σεργιανίσει τα ξεριζωμένα σώματά τους στις νέες –αφιλόξενες γι’ αυτούς– πατρίδες μετά την Καταστροφή• τις ψυχές τους τις είχαν θυμίαμα και καντήλι που σιγόκαιγε φωτίζοντας τα άγια χώματα των χαμένων πατρίδων.
Είναι το πλοίο που εκτίθεται μισοβουλιαγμένο και τσακισμένο σ’ έναν όρμο του Κορινθιακού Κόλπου, για να πιστοποιεί και ν’ αποτελεί το αποδεικτικό στοιχείο της εξιστόρησης μιας συγκλονιστικής διαδρομής 100 και πλέον χρόνων των πρωταγωνιστών και των απογόνων τους, που με ανυπέρβλητες δυσκολίες, αλλά με χαμόγελο και ρυθμό σμυρναίικο, ύφαιναν μια νέα ζωή.
Aδέλφια που χάθηκαν ξανασμίγουν μες στη θύελλα του Εμφυλίου Πολέμου, αξέχαστοι έρωτες ολοκληρώνονται στην Πόλη των Σεπτεμβριανών, σκονισμένες από τη λήθη ψυχές αναζητούνται μετά από πολλά χρόνια στις παλιές, αλησμόνητες πατρίδες.

¨Κυριακή είσαι και φαίνεσαι… ¨είναι μία εκπομπή που μεταδίδεται κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ την ίδια ώρα
Ο Γιάννης Ξανθούλης με την ανατρεπτική του ματιά και το μοναδικό του χιούμορ αναφέρεται στην επικαιρότητα αλλά και σε όλα αυτά που μας απασχολούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...