Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Λαμία η προβολή του νέου ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου THIS IS NOT A COUP - "ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ"

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στη Λαμία η προβολή του νέου ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου “This is not a coup” - "Αυτό δεν είναι Πραξικόπημα» από την Περιφερειακή Παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα.

Παρευρέθηκε, μίλησε και συζήτησε με το κοινό ο δημοσιογράφος και δημιουργός του ντοκιμαντέρ, Άρης Χατζηστεφάνου.
Μετά τη δημιουργία των ντοκιμαντέρ Debtocracy (2011)Catastroika (2012) και Fascism Inc (2014), ο Άρης Χατζηστεφάνου, ο Λεωνίδας Βατικιώτης και η δημοσιογραφική τους ομάδα, επέστρεψαν με το νέο τους ντοκιμαντέρ, το οποίο παρακολουθεί τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ελλάδα την περίοδο 2011 – 2015, και τη στενή συνεργασία των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις οικονομικές ελίτ των χωρών αυτών, για την επιβολή των πραξικοπημάτων.  

Ο δημιουργός αναφέρθηκε και στο Πραξικόπημα του Ιουλίου-Αυγούστου του 2015 της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία ενώ πήρε σαφή εντολή από τον ελληνικό λαό να μην υπογράψει νέο Μνημόνιο, με το μεγαλειώδες 61% του ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος, μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ μέσα σε λίγες ημέρες και υπέγραψε το 3ο Μνημόνιο. Ανέφερε πως κάποιοι από αυτούς που υποστήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2012-2015 διακατέχονταν από πολιτική αφέλεια, ενώ κάποιοι άλλοι – και κυρίως η ηγεσία του κόμματος – ήταν και είναι κυνικοί διαχειριστές της εξουσίας και γνώριζαν εκ των προτέρων ότι θα εφαρμόσουν όλα τα προηγούμενα Μνημόνια και θα υπογράψουν και νέο Μνημόνιο.

Το σημαντικότερο ζήτημα που προσπάθησε να αναλύσει το ντοκιμαντέρ, όπως ανέφερε ο Άρης Χατζηστεφάνου, είναι πώς η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια άκρως αντιδραστική και αντιδημοκρατική οικονομική και πολιτική ένωση, που δημιουργήθηκε από τις ευρωπαϊκές οικονομικές ελίτ, από τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές, για να εξυπηρετήσει αποκλειστικά τα δικά τους καπιταλιστικά συμφέροντα, και όχι τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών λαών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν ποτέ και προφανώς δεν είναι ούτε σήμερα μια ένωση των λαών της Ευρώπης. Δεν μπορεί να αλλάξει από μέσα και δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί σε μια φιλολαϊκή ένωση που θα έχει ως μέλημα της την ευημερία των λαών.

Ο μόνος τρόπος να χαραχθεί μια νέα πορεία για τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της Ευρώπης, στον αντίποδα των καπιταλιστικών μονοδρόμων των Μνημονίων, της ανεργίας και της λιτότητας, είναι η έξοδος των χωρών μελών από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και η καταστροφή αυτών των σύγχρονων αντιδραστικών αντιδημοκρατικών και αντιλαϊκών τερατουργημάτων.

Αυτή η διαφορετική πορεία μπορεί ακόμα και τώρα να χαραχθεί από ένα μαχητικό, μαζικό, συνειδητοποιημένο λαϊκό και εργατικό κίνημα, αρχίζοντας με τη μονομερή παύση πληρωμών απέναντι στους δανειστές και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τη μονομερή διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους, την κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας και των όλων των ελληνικών τραπεζών, και την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
            
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη 
Facebook: ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...