Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Αντιμέτωποι με την θανατική ποινή οι γιατροί που τα έπαιρναν από φαρμακευτική στην Κίνα

Τα κινεζικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι τρεις γιατροί στη Σανγκάη κι ένας στην επαρχία Χουνάν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και αντιμετωπίζουν την θανατική ποινή καθώς διεξάγονται έρευνες σε βάρος τους διότι φέρονται να δωροδοκούνταν από φαρμακευτικές εταιρείες.
Συγκεκριμένα μια εκπομπή έρευνας του κινεζικού τηλεοπτικού δικτύου CCTV που μεταδόθηκε το Σάββατο αποκάλυψε πως στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών προσπάθησαν να δωροδοκήσουν γιατρούς σε έξι νοσοκομεία στη Σανγκάη και στην Χουνάν.
Τα χρήματα που τους προσέφεραν ανέρχονταν στο 30 ως 40% της τιμής πώλησης των σκευασμάτων που τους ζητούσαν να προωθήσουν, σύμφωνα με την τηλεοπτική εκπομπή αυτή.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη Σανγκάη ανακοίνωσαν ότι άρχισαν έρευνα. Οι αρχές της Χουνάν ανακοίνωσαν ότι θα βελτιώσουν τη διαδικασία ελέγχου που σχετίζεται με τη διάθεση φαρμάκων.
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού της Κίνας ανακοίνωσε ότι στέλνει επίσης μια ομάδα για να διεξαγάγει έρευνα.
Τον Ιούνιο, ένας αξιωματούχος που έχει τεθεί επικεφαλής των προσπαθειών αντιμετώπισης της διαφθοράς κατηγόρησε το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων της Κίνας ότι αδρανούν μπροστά στο σοβαρό πρόβλημα της δωροδοκίας γιατρών για την προώθηση των πωλήσεων διαφόρων σκευασμάτων.
Το σύστημα υγείας της Κίνας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όπως αδυναμία των νοσοκομείων να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού, εντάσεις μεταξύ ασθενών και προσωπικού, αλλά και φαινόμενα διαφθοράς. Η κυβέρνηση δυσκολεύεται να προωθήσει μεταρρυθμίσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...