Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ και με τη βούλα η Λαγκάρντ

Γάλλοι δικαστές έκριναν σήμερα την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ένοχη για αμέλεια επειδή δεν αμφισβήτησε την καταβολή 400 εκατομμυρίων ευρώ από το κράτος ως αποτέλεσμα διαιτησίας σε έναν μεγαλοεπιχειρηματία το 2008 όταν ήταν υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας.
Παρά την ετυμηγορία αυτή οι δικαστές δεν της επέβαλαν οποιαδήποτε ποινή για την απόφασή της να επιτρέψει αυτή τη σπάνια εξωδικαστική καταβολή χρημάτων διαιτησίας. Η Λαγκάρντ έχει απορρίψει τις κατηγορίες για αμέλεια.
Ο δικηγόρος της δήλωσε αμέσως μετά την απόφαση πως η νομική του ομάδα μελετά το ενδεχόμενο υποβολής έφεσης.
Η απόφαση κινδυνεύει να προκαλέσει μια νέα κρίση ηγεσίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μετά την παραίτηση του προκατόχου της Λαγκάρντ, του Ντομινίκ Στρος-Καν, το 2011 έπειτα από ένα σκάνδαλο σεξουαλικής επίθεσης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...