Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016

Οριστικό τέλος στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες βάζει το Υπουργείο Εργασίας

Μηδενική ανοχή σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες επιδεικνύει η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Οι γνωστές πρακτικές ωμού εκβιασμού κυβέρνησης και εργαζομένων από τα λαμόγια του μαύρου μετώπου αποτελούν παρελθόν. Πρόσφατο έμπρακτο παράδειγμα είναι η περίπτωση της εταιρίας «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.». Μετά το αδιέξοδο στις υπερενταντικες προσπάθειες διάσωσης της εταιρίας, που για καιρό κρατούσε εγκλωβισμένους κυβέρνηση και εργαζόμενους, το Υπουργείο προέβη σε υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στον εισαγγελέα και ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων της εταιρείας, κατηγορώντας τους για επίδειξη αναλγησίας απέναντι στους εργαζόμενούς της, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι τόσους μήνες.

Επιπλεον, το Υπουργείο δρομολογεί:
  • α. Τη διερεύνηση από δημόσιες αρχές για το πως βρίσκονται πόροι για την πληρωμή άλλων εργαζομένων του ομίλου τη στιγμή που οι εκπρόσωποι της εταιρίας δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα στην «Καρυπίδης» για πληρωμή έστω του δώρου στους απλήρωτους εργαζόμενους του S/M «Καρυπίδης».
  • β. Την υποβολή μήνυσης από τα όργανα του ΣΕΠΕ για τη μη πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων προκειμένου να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία κατά των υπευθύνων εργοδοτών.
  • γ. Την επίσπευση των ενεργειών για την καταβολή του εκτάκτου βοηθήματος στις αρχές του 2017 για όσους έχουν το νόμιμο δικαίωμα
  • δ. Την άμεση επεξεργασία από τις υπηρεσίες του υπουργείου ειδικού σχεδίου ενεργειών για την με κάθε τρόπο περαιτέρω ενίσχυση των απλήρωτων εργαζομένων της εταιρείας.

Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...