Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ η Αριστεία Μητσοτάκη! Άκυρα τα πτυχία Νοσηλευτών από 17 ΙΔΙΩΤΙΚΑ που έβγαζαν αποκλειστικά αριστούχους για θέσεις στο δημόσιο

ΠΑΕΙ ΚΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΘΕΤΗΡΑ Ο ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ «ΤΙΤΛΟΥΣ» ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ!

Το Υπουργείο Παιδείας πριν λίγες μέρες ενημέρωσε τα 17 ΤΕΕ με ανακοίνωσή του ότι οι τίτλοι που παρείχαν είναι άκυροι και οι απόφοιτοί τους δεν μπορούν να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Επιπλέον καλούνται να δώσουν εξετάσεις για να τους χορηγηθούν νόμιμοι τίτλοι.Επί σχεδόν 12 χρόνια δεν είχε γίνει τίποτα από το πολιτικό σύστημα για τα παράνομα πτυχία με τα οποία διορίστηκαν οι απόφοιτοι από 17 ΤΕΕ στο δημόσιο κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουπός στην ΕΡΤ τονίζοντας ότι για «πρώτη φορά παρενέβη η πολιτεία επί υπουργίας του κ. Φίλη και σήμερα προσπαθούν να βάλουν μια σειρά».
Πρόκειται για ένα μεγάλο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται 17 σχολεία , δύο στην Άρτα, ένα στη Βοιωτία, τρία στη Θεσσαλονίκη, ένα στις Σέρρες, ένα στην Αττική, δύο στα Τρίκαλα και επτά στη Λάρισα, τα οποία από το 1998 έδιναν έναντι πληρωμής εκατοντάδες πτυχία με άριστα, και οι κάτοχοι τους χρησιμοποιούσαν για να μπουν στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, καθώς ο βαθμός 20 (άριστα) δίνει 1.000 μόρια για τον διορισμό. Το τραγικό είναι ότι πολλοί από αυτούς έχουν προσληφθεί σε ευαίσθητους τομείς όπως το ΕΣΥ σαν νοσηλευτές, χωρίς να έχουν σπουδάσει το αντικείμενο.

  7 υπουργοί πέρσαν πριν τον κ. Φίλη και δεν έκαναν τίποτα

Όπως κατήγγειλε ο κ. Κουρουπός, « 7 υπουργοί Παιδείας πέρασαν από τότε που η κ. Γιαννάκου έβαλε το πλαίσιο και μέχρι τον κ. Φίλη που το προχώρησε δεν είχε γίνει τίποτα. Όλοι ήταν ενήμεροι και μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει τίποτα» με αποτέλεσμα να έχουμε «εκατοντάδες διορισμένους με παράνομα πτυχία στο Δημόσιο, ιδίως στα νοσοκομεία» κάτι που όπως είπε «κάλυπτε και η τοπική κοινωνία» καθώς έβαζε τα παιδιά τους στο δημόσιο.
«Έδειξε» όλους τους υπουργούς Παιδείας (εκτός κ. Φίλη και κ. Γιαννάκου) και ειδικά ο κ. Αρβανιτόπουλος εκτός ότι δεν έκανε τίποτα για το θέμα, υπέγραψε  κοινή υπουργική απόφαση όπου άφηνε ελεύθερα τα ιδιωτικά αυτά εκπαιδευτήρια να δίνουν τίτλους καλής γνώσης πληροφορικής» που μάλιστα έγιναν δεκτοί και στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ όπως επισήμανε.
Έγινε και σπέκουλα πάνω στο θέμα αυτό ενώ ο κ. Φίλης απέλυε τους διορισμένους παράνομα υποστήριζαν ότι πάει να τους νομιμοποιήσει και ας έκανε το ακριβώς αντίθετο εξήγησε ο κ. Κουρουπός.

Δημόσιοι λειτουργοί «συνεργοί στο έγκλημα»

Το 2010 με έγγραφο του, ο κ. Ρακιντζής προς τους τότε υπουργούς Δημόσιας Διοίκησης κ. Ραγκούση και Παιδείας, κ. Διαμαντοπούλου, ενημέρωνε ότι οι τίτλοι αυτοί είναι άκυροι και πρέπει οι υπάλληλοι να απολυθούν όπως αποκάλυψε ο κ. Κουρουπός προσκομίζοντας το έγγραφο αυτό στην εκπομπή.
Από το 2015 είχε καταγγελθεί ότι «υπήρχε μία παραγωγή αριστούχων, ανθρώπων που δεν φοιτούσαν από το 1998 ως σήμερα. Ενώ όταν έκλεισαν τα ΤΕΕ αυτά που παρείχαν τους πλαστούς τίτλους δόθηκε στους ίδιους ιδιοκτήτες άδεια και «άνοιξαν μετά ΙΕΚ».

"Στήνανε ειδικότητες" με βάση τις προσλήψεις που θα γίνονταν στο Δημόσιο

Υπήρξε ΤΕΕ που «είχε 588 μαθητές που πήραν απολυτήριο ενώ η άδεια και η δυναμικότητά του ήταν 520» ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες "έστηναν ειδικότητες". Ο κ. Κουρουπός συγκεκριμένα ανέφερε ότι:
«Στήνανε ειδικότητες που ήξεραν ότι θα γίνουν προσλήψεις στο Δημόσιο» όπως νοσηλευτές, ακτινολογικών εργαστηρίων δηλαδή ειδικότητες που έλειπαν από το Δημόσιο και θα γίονταν προσλήψεις σε αυτές. "Σήμερα αν δεν είχε παρέμβει το υπουργείο θα έμπαιναν πάλι αυτοί οι τίτλοι" καθώς το 20 που λάμβαναν συνεπαγόταν πολλά μόρια και άνθρωποι που είχαν κοπιάσει για να πάρουν ένα βαθμό, θα έμεναν εκτός.
Με βάση τις καταγγελίες του προέδρου της ΟΙΕΛΕ «το μεγάλο πάρτυ στήθηκε κατ’ αρχάς στην Άρτα με καθηγητή Πανεπιστημίου στα Ιωάννινα, αυτός εξέδιδε τους παράνομους τίτλους. Όταν έσκασε το μεγάλο σκάνδαλο, ο κύριος αυτός το 2010 έγινε διευθυντής εκπαίδευσης, (με συγκάλυψη από το υπουργείο Παιδείας και τους ψήφους αιρετών), δηλαδή, ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να ακυρώσει τους τίτλους και φυσικά δεν το έκανε. «Αν είχαν κινηθεί τα όργανα, όπως στη Λάρισα θα ήταν φυλακή όλοι». "Ο κύριος αυτός σήμερα είναι σε αργία".
Τέλος όπως είπε μόνο δύο δημόσιοι λειτουργοί αποκάλυψαν το σκάνδαλο με κόστος και προσωπικό ήταν δύο άνθρωποι στη Λάρισα συνέχισε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ δίνοντας τους παράλληλα συγχαρητήρια.
«Παραπέμφθηκαν 35 σε κακούργημα αλλά τελικά μετατράπηκε σε πλημμέλημα», «αυτοί οι άνθρωποι είναι διευθυντικά στελέχη και διορισμένοι στο δημόσιο». Μάλιστα διαφήμιζαν το μεγάλο ποσοστό επιτυχίας των εκπαιδευτηρίων τους όπως κατήγγειλε ο κ. Κουρουπός για ο "αίσχος που επικρατούσε".


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...