Ο Δήμος Δελφών προκειμένου να προχωρήσει αποφασιστικά στην αξιοποίηση του δικτύου περιπατητικών διαδρομών ως μοχλού τουριστικής ανάπτυξης και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Κατάστημα Δελφών.
Η ΕΛΛΕΤ από το 1972 έως σήμερα διαθέτει στο ενεργητικό της μια σημαντική εμπειρία τόσο στη χάραξη αλλά κυρίως στην ανάδειξη κι εκπαίδευση ορθής διαχείρισης των "Μονοπατιών Πολιτισμού".
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πρώτη φάση σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η ΕΛΛΕΤ με στόχο την άντληση των απαιτούμενων πληροφοριών, την διατύπωση των αναγκών που εκφράζουν οι φορείς της τοπικής κοινωνίας και οι πολίτες. Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Δελφών, ο Αντιδήμαρχος Παρνασσού - Γραβιάς, η Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Δελφών, ο Πρόεδρος ΤΚ Δελφών, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κάππος, ο Διευθυντής του ΕΠΚΕΔ, η Προϊσταμένη ΕΦΑ Φωκίδος και άλλοι αιρετοί και εκπρόσωποι φορέων, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθεί η ΕΛΛΕΤ, καθώς και οι εκπρόσωποι της ΕΛΛΕΤ, Κώστας &Λυδία Καρρά, Γιάννης Μομφεράτος, Κατερίνα Στεμπίλη, Γιάννης Στεφανίδης και Κωνσταντίνος Σερράος. Από την δίωρη διαβούλευση αποφασίστηκε ομόφωνα ότι η πρόταση της ΕΛΛΕΤ κρίνεται στοχευμένη και ενδιαφέρουσα για τον Δήμο Δελφών, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσει κατάθεση προτάσεων, μελετών και απόψεων πολιτών και φορέων του Δήμου Δελφών μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Δήμου Δελφών αρχής γενομένης από αύριο 1 Φεβρουαρίου 2017 ώρα 12 μεσημέρι έως 28 Φεβρουαρίου 12 μεσημέρι, ώστε να αποτυπωθεί σωστά η υφιστάμενη κατάσταση αλλά και όσες μέχρι σήμερα ενέργειες έχουν γίνει τμηματικά για την ανάδειξη των μονοπατιών. Η ΕΛΛΕΤ προτείνει τη δημιουργία ενός δικτύου μονοπατιών στο Δήμο Δελφών υπό τον τίτλο «Μονοπάτια Πολιτισμού» που θα έχουν δυνατότητα να λάβουν τις σχετικές ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις, αλλά και να καλύπτουν τις απαιτήσεις τις πρόσφατα εκδοθείσας σχετικής υπουργικής απόφασης. Το δε κεντρικό μονοπάτι θα πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον πενήντα χιλιομέτρων, να ενώνει ενδιαφέροντες οικισμούς και πολιτιστικά μνημεία και να υπάρχει δυνατότητα διανυκτέρευσης το πολύ ανά είκοσι χιλιόμετρα.
Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να αποστείλει στην παραπάνω πλατφόρμα οποιαδήποτε άποψη ή πρόταση που θα βοηθήσει την επόμενη φάση της υλοποίησης. Το link της πλατφόρμας είναι Dimosdelfon.gr/egov/index.php/diavoylefsi
Γραφείο Τύπου
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου