Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Σοκ(;) στη Γαλλία: Πρώτη η Λεπέν σε νέα δημοσκόπηση της Le Monde

Η Μαρίν Λεπέν προηγείται πλέον στην εκλογική κούρσα, σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, που δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
 Η Λεπέν φαίνεται να κερδίζει στήριξη που κυμαίνεται μεταξύ 25 και 26% έναντι 23 με 25% για τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Φρανσουά Φιγιόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos Sopra Steria για λογαριασμό των Cevipof και Le Monde.
Αντίθετα, στα μέσα Δεκεμβρίου ο Φιγιόν προηγούνταν με ποσοστό περίπου 28% και η Λεπέν ακολουθούσε με 25%.
Αντίθετη πάντως φαίνεται πως είναι η εκτίμηση του ευρωπαίου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, οποίος δήλωσε από το Νταβός ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα η Μαρίν Λεπέν να εξασφαλίσει την ευρεία στήριξη που χρειάζεται για να πάρει τη νίκη.

«Δεν ανησυχώ ότι η κ. Λεπέν θα γίνει πρόεδρος», ανέφερε ο επίτροπος μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg. «Δεν θέλω την κ. Λεπέν στην εξουσία. Ποτέ, μα ποτέ στη χώρα μου», σχολίασε.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ωστόσο κερδίζει έδαφος.
Ο Ζαν Λικ Μελανσόν, που στηρίζεται από το Κομμουνιστικό κόμμα, λαμβάνει στήριξη μεταξύ 14 και 15%.


Πηγή
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...