Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Σοκ(;) στη Γαλλία: Πρώτη η Λεπέν σε νέα δημοσκόπηση της Le Monde

Η Μαρίν Λεπέν προηγείται πλέον στην εκλογική κούρσα, σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, που δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
 Η Λεπέν φαίνεται να κερδίζει στήριξη που κυμαίνεται μεταξύ 25 και 26% έναντι 23 με 25% για τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Φρανσουά Φιγιόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos Sopra Steria για λογαριασμό των Cevipof και Le Monde.
Αντίθετα, στα μέσα Δεκεμβρίου ο Φιγιόν προηγούνταν με ποσοστό περίπου 28% και η Λεπέν ακολουθούσε με 25%.
Αντίθετη πάντως φαίνεται πως είναι η εκτίμηση του ευρωπαίου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, οποίος δήλωσε από το Νταβός ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα η Μαρίν Λεπέν να εξασφαλίσει την ευρεία στήριξη που χρειάζεται για να πάρει τη νίκη.

«Δεν ανησυχώ ότι η κ. Λεπέν θα γίνει πρόεδρος», ανέφερε ο επίτροπος μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg. «Δεν θέλω την κ. Λεπέν στην εξουσία. Ποτέ, μα ποτέ στη χώρα μου», σχολίασε.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ωστόσο κερδίζει έδαφος.
Ο Ζαν Λικ Μελανσόν, που στηρίζεται από το Κομμουνιστικό κόμμα, λαμβάνει στήριξη μεταξύ 14 και 15%.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...