Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Πρώην μηχανικός της Mozilla: «Μην χρησιμοποιείτε antivirus τρίτων»

«Αν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε antivirus τρίτων στον υπολογιστή ή το laptop σας, μπορεί στην πραγματικότητα να βλάψετε τον υπολογιστή σας μακροπρόθεσμα». Αυτό υποστηρίζει ένας πρώην μηχανικός της Mozilla. Έχει αναρτήσει ένα λεπτομερές blog post σχετικά με το γιατί η εγκατάσταση antivirus τρίτων είναι πραγματικά επιβλαβής για τον υπολογιστή σας.
Ο Robert O’Callahan, που ανήκε στο παρελθόν στους κατασκευαστές του προγράμματος περιήγησης Firefox, ισχυρίστηκε ότι το λογισμικό μπορεί να «δηλητηριάσει το οικοσύστημα λογισμικού». Συμβούλευσε τους χρήστες να μην αγοράσουν antivirus ή να το απεγκαταστήσουν αν το έχουν ήδη εγκαταστήσει και απλά να χρησιμοποιήσουν το Windows Defender της Microsoft.
Ο Robert λέει ότι έπειτα από επικοινωνία με τον μηχανικό ασφαλείας του Google Chrome, Justin Schuh, και πληροφορίες από τον εμπειρογνώμονα ασφάλειας, Dr Vesselin, έγραψε την ανάρτησή του. Στο post του, ο ίδιος κατηγορεί τους πωλητές antivirus ότι δεν ακολουθούν «συνήθεις πρακτικές ασφαλείας», σε αντίθεση με τη Microsoft, την οποία αποκαλούσε «γενικώς αρμόδια».
«Τα antivirus προϊόντα δηλητηριάζουν το οικοσύστημα λογισμικού, καθώς ο επεμβατικός και ελάχιστα εφαρμοζόμενος κώδικάς τους καθιστά δύσκολο για τους πωλητές προγραμμάτων περιήγησης και άλλους προγραμματιστές να βελτιώσουν τη δική τους ασφάλεια.»
Σχετικά με τις μακροχρόνιες δυσμενείς επιπτώσεις αυτών των προϊόντων, ο Rober λέει ότι τα προϊόντα αυτά μπορεί να «σπάσουν» και άλλα ασφαλή προϊόντα, όπως τα προγράμματα περιήγησης. Είπε ότι λόγω των αποτελεσμάτων των προϊόντων antivirus, οι χρήστες έχουν την τάση να πιστεύουν ότι τα προγράμματα περιήγησης δεν είναι καλά. Τα προϊόντα antivirus μπλοκάρουν επίσης σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας που μπορεί να βάλουν τους υπολογιστές σε κίνδυνο.

Ο Robert ζητάει από τους χρήστες PC και laptop να χρησιμοποιούν το μητρικό antivirus προϊόν της Microsoft, Microsoft Defender, για να προστατεύσουν τους υπολογιστές τους από ιούς, trojans και malware.
Πράγματι, θα συμφωνήσουμε ότι τα προϊόντα antivirus καταλαμβάνουν αρκετό αποθηκευτικό χώρο, ενώ χρησιμοποιούν χρήσιμους πόρους του συστήματος, καταλαμβάνοντας αρκετό χώρο και στη μνήμη RAM. Καθυστερούν έτσι τις γενικές επιδόσεις των υπολογιστών και μάλιστα μερικές φορές μπλοκάρουν νόμιμα λογισμικά επισημαίνοντάς τα. Μπορούν επίσης να κάνουν την εγκατάσταση των οδηγών δύσκολη.
Ωστόσο, δεν είναι ασφαλές να απαξιώνουμε κάθε εφαρμογή antivirus, τη στιγμή που η ίδια η Microsoft έχει πει ότι ο Microsoft Defender της είναι ένα προϊόν σε εξέλιξη και δεν μπορεί να είναι 100 τοις εκατό αποτελεσματικό.




Πηγή: secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...