Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Ψυχάρης, Λιακουνάκος, Alpha Bank – έτσι έστησαν το μεγάλο κόλπο!

Ο ΣΤ. ΨΥΧΑΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΚΕΛΥΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟ ΚΑΙ ΞΕΦΟΡΤΩΣΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ, ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ 57 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!
…τα οποία φυσικά Σαμαράς και Βενιζέλος φόρτωσαν στον Ελληνικό λαό.
Ο Στ. Ψυχάρης έγινε εκδότης και κυρίαρχος του ΔΟΛ, χάρη σε μια σειρά από ελεγχόμενες ήδη από την Ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσεις της Alpha Bank και της διοίκησής της και είναι ο ίδιος που οδήγησε τον ΔΟΛ σε χρεοκοπία και τους εργαζόμενους του Οργανισμού στο να χάσουν όλα τα δικαιώματά τους (δεδουλευμένα, αποζημιώσεις κ.λ.π).

Ο Ψυχάρης και η Alpha Bank
Ο ΔΟΛ σήμερα ως εταιρεία, πέραν όλων των άλλων, έχει και ένα δάνειο ύψους 57 εκ. ευρώ «υποτελές» στο ομολογιακό ύψους 99 εκ ευρώ, που καταγγέλθηκε ήδη από την Alpha και τις άλλες τράπεζες.
«Υποτελές» σημαίνει δάνειο μειωμένης εξασφάλισης, δηλαδή χωρίς καλύψεις. Αυτό σημαίνει ότι με την καταγγελία του, η εταιρία θα πρέπει να αποπληρώσει πρώτα το ομολογιακό δάνειο των 99 εκ. ευρώ, ώστε στη συνέχεια να πληρωθεί και το υπόλοιπο!

Πως βρέθηκε να έχει το δάνειο ο ΔΟΛ

Αρχικά ο Σταύρος Ψυχάρης ως πρόσωπο, πήρε δάνειο από την Alpha ύψους 57 εκ. ευρώ για να αγοράσει τις μετοχές του ΔΟΛ από το Ίδρυμα Λαμπράκη.
Το 2013 (Απρίλιος) έκανε δημόσια πρόταση για την αγορά του 100% του ΔΟΛ ο ίδιος ο Ψυχάρης. Έτσι απέκτησε το 100%.
Το Νοέμβριο του 2013, ο Ψυχάρης απέκτησε θυγατρική εταιρεία της Euromedica (συμφερόντων Λιακουνάκου), μια εταιρεία συμβούλων χωρίς αντικείμενο, την οποία μετονόμασε σε «Σ. Π. Ψυχάρης».
Το Δεκέμβριο του 2013, λίγο πριν διαγραφεί η εταιρία του ΔΟΛ από το Χρηματιστήριο, μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής η «Σ. Π. Ψυχάρης» αγόρασε όλες τις μετοχές του Σταύρου Ψυχάρη! Για να το κάνει αυτό, η «Σ. Π. Ψυχάρης» πήρε δάνειο ύψους 57 εκ. ευρώ από την Alpha, το οποίο εισέπραξε ο ίδιος ο Ψυχάρης και αποπλήρωσε το προσωπικό του δάνειο από την Alpha!
Το 2014 η «Σ. Π. Ψυχάρης» συγχωνεύτηκε με το ΔΟΛ και έτσι το δάνειο μεταφέρθηκε στο ΔΟΛ, μάλιστα ως μειωμένης εξασφάλισης λόγω έλλειψης καλύψεων! Έτσι, ο Ψυχάρης ως πρόσωπο, γίνεται ιδιοκτήτης του 100% του ΔΟΛ, χωρίς όμως ο ίδιος να έχει κανένα δάνειο και να έχει πληρώσει τίποτα!
Την ίδια περίοδο, ο Ψυχάρης προχωρεί σε ρύθμιση όλου του δανεισμού του ΔΟΛ.
Όλες αυτές οι κινήσεις έγιναν με την έγκριση της διοίκησης της Alpha, η οποία ήδη σήμερα είναι υπόδικη για τις δανειοδοτήσεις χωρίς καλύψεις προς τον Ψυχάρη. Μάλιστα, σε περίπτωση λουκέτου του ΔΟΛ, θα βρεθεί σύσσωμη στο εδώλιο της Δικαιοσύνης και για το θέμα του υποτελούς δανείου των 57 εκ. ευρώ.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός, ότι τόσο η κυβέρνηση και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως βεβαίως και οι εκπρόσωποι των πιστωτριών Τραπεζών δηλώνουν με κάθε ευκαιρία ότι δεν επιθυμούν τη διακοπή της έκδοσης των εντύπων ή την αναστολή λειτουργίας του ραδιοφώνου και των ιστοτόπων του ΔΟΛ.

Πληροφορίες από το Press-gr.com
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...