Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

ΒΟΥΛΗ: Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σήμερα θα απολογηθείτε και για τα ψεύδη και για τις συκοφαντίες, κυρίως όμως για τα πεπραγμένα σας» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. «Δεν εμφανιστήκατε χθες στην πολιτική ζωή του τόπου» πρόσθεσε.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «κατά τη διάρκεια της προηγούμενης προ ημερησίας διατάξεως στην Βουλή όταν η κουβέντα πήγε σε θέματα διαπλοκής και διαφθοράς, επέλεξε να αποδράσει».
Σημείωσε επίσης ότι από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε πρόεδρος της ΝΔ συμμάχησε «αμέσως με το πιο παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής της χώρας, με όσους είχαν μάθει να έχουν το κράτος πελάτη και να παίρνουν με τις ευλογίες των κυβερνήσεών σας θαλασσοδάνεια με εγγυήσεις - αέρα».
«Σε απόλυτη συνεργασία με τους εκδότες και τους καναλάρχες, παλιούς και νέους, έχετε επιδοθεί σε λυσσώδη πόλεμο κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας» τόνισε ο Πρωθυπουργός κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «τρέχει πίσω από καναλάρχες και εκδότες».
«Δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα πιο αδιάβλητος διαγωνισμός»
τόνισε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
«Ο στόχος σας είναι να πείσετε ότι είμαστε όλοι ίδιοι, ότι όλοι είναι λερωμένοι σε αυτόν τον τόπο» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «επιχειρήσατε να πλήξετε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Αυτό είναι ύβρις και ξέρετε κ. Μητσοτάκη μετά έρχεται η Νέμεσις» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
«Θα μείνετε πολλά χρόνια ακόμα μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα» τόνισε ο Πρωθυπουργός υποστηρίζοντας ότι «το δήθεν εναλλακτικό πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, είναι οι απολύσεις, οι περικοπές, η απορρύθμιση, η συρρίκνωση του δημόσιου συμφέροντος».
Ο κ. Τσίπας σε υψηλούς τόνους αναφέρθηκε στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκεί άνοιξαν οι «ντουλάπες της διαπλοκής».
«Έρχεστε εσείς να μιλήσετε για διαπλοκή στο όνομα όλων αυτών; Δηλαδή οι ίδιοι να παραδέχονται και εσείς να κάνετε τους απελπισμένο συνηγόρους; Μιλάτε εσείς για σκάνδαλα και εξυπηρετήσεις; Η ΝΔ με δανεισμό 210 εκατομμύρια ευρώ και το ΠΑΣΟΚ με δανεισμό 189 εκατομμυρίων ευρώ;» σημείωσε ενώ εξαπέλυσε επίθεση και στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ ότι έχει «επιχειρήσει να δημιουργήσει κλίμα bullying στους δικαστές».
Αναφέρθηκε στο θέμα της αξιολόγησης επεσήμανε ότι «η πρώτη αξιολόγηση κλείνει και τυπικά. Σύντομα θα εκταμιευθούν και τα τελευταία χρήματα».
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, δεν έχουμε δεσμεύσεις γιατί δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του» και πρόσθεσε ότι «όσο κι αν ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε ούτε μίζες, ούτε εξοπλιστικά, ούτε θαλασσοδάνεια».
«Η κυβέρνηση θέλει να είναι με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη σε αυτόν τον τόπο. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από την κόπρο της διαπλοκής» τόνισε ο Πρωθυπουργός.
«Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Δείτε το βίντεο:

 
Πηγή
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...