Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Το 75% των επαγγελματιών επωφελείται από τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΕΑ

Την εθνική συναίνεση όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου στα θέματα της οικονομίας θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Σε συνέντευξη που παραχωρεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χατζηθεοδοσίου μιλάει για το νέο ασφαλιστικό νόμο, αλλά και για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωσή του.

Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι το 75% των επαγγελματιών επωφελείται από τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της ασφαλιστικής βάσης. Όπως εξηγεί, η φιλοσοφία για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος πρέπει να είναι η εξής: «Να εισφέρουν πολλοί από λίγα, παρά λίγοι από πολλά».
Παράλληλα, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει τις περιπτώσεις των ασφαλισμένων που ανήκουν στο 15%, το οποίο θα κληθεί να καταβάλει υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές. Διαφορετικά, όπως υποστηρίζει, θα αυξηθεί η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή.
Oλόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...