Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Το 75% των επαγγελματιών επωφελείται από τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΕΑ

Την εθνική συναίνεση όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου στα θέματα της οικονομίας θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Σε συνέντευξη που παραχωρεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χατζηθεοδοσίου μιλάει για το νέο ασφαλιστικό νόμο, αλλά και για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωσή του.

Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι το 75% των επαγγελματιών επωφελείται από τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της ασφαλιστικής βάσης. Όπως εξηγεί, η φιλοσοφία για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος πρέπει να είναι η εξής: «Να εισφέρουν πολλοί από λίγα, παρά λίγοι από πολλά».
Παράλληλα, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει τις περιπτώσεις των ασφαλισμένων που ανήκουν στο 15%, το οποίο θα κληθεί να καταβάλει υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές. Διαφορετικά, όπως υποστηρίζει, θα αυξηθεί η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή.
Oλόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩ
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...