Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Απάντηση – καταπέλτης στο λαϊκιστικο παραλήρημα Μητσοτάκη

Η ανακοίνωση του Μαξίμου.
Η αμηχανία της ΝΔ κάθε μέρα γίνεται και πιο έκδηλη. Σήμερα έφτασε στο σημείο ενώ στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής μιλούσε ο αρμόδιος Τομεάρχης της, «κύκλοι» της να «ενημερώνουν» για τη συμφωνία στους διαδρόμους της Βουλής. Αντιλαμβανόμαστε την άβολη θέση να ζητά τόσους μήνες και στην Ελλάδα και στο Βερολίνο να μην κλείσει η αξιολόγηση για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και τελικά αυτή να κλείνει, αλλά η ΝΔ οφείλει έστω και τώρα να σοβαρευτεί.
1. Η ΝΔ ξεχνά πως είχε συμφωνήσει για πλεονάσματα με μέσο όρο 4% μέχρι το 2030! Σήμερα θυμήθηκε να εγκαλέσει την κυβέρνηση για πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία ακόμα δεν έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς!
2. Η ΝΔ αντί να συνεχίζει να ανακαλύπτει διάσταση του υπουργού Οικονομικών από τον πρωθυπουργό για να καλύψει το στρατηγικό της αδιέξοδο και τις εσωτερικές της διαφωνίες, ας συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η κυβέρνηση πέτυχε ένα περίγραμμα συμφωνίας και πλέον η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε τεχνικό επίπεδο και θα κλείσει το συντομότερο δυνατόν.
3. Ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Χουλιαράκης ήταν σαφέστατοι. Η συμφωνία, σε αντίθεση με την αξίωση της ΝΔ να υπογράψει η κυβέρνηση άρον άρον και χωρίς διαπραγμάτευση τις παράλογες απαιτήσεις των ακραίων εκ των δανειστών, είναι μηδενικού δημοσιονομικού αντίκτυπου. Δηλαδή εάν είχε επικρατήσει η θέση του κ. Μητσοτάκη θα είχαμε μείνει με τα μέτρα 4,5 δισ. ευρώ που ζητούσε το ΔΝΤ και επέμενε η ΝΔ να αποδεχθεί η κυβέρνηση.
4. Το ΔΝΤ ζητούσε μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ, δηλαδή 4,5 δισ. ευρώ, ήδη από τα Χριστούγεννα του 2015. Η ΝΔ επιμένει να χρεώνει τις καθυστερήσεις στην ελληνική κυβέρνηση και να ψεύδεται ασύστολα πως η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης δήθεν αύξησε το λογαριασμό.
5. Η ΝΔ που ευθύνεται μαζί με το ΠΑΣΟΚ για την απώλεια του 25% του εθνικού πλούτου σε μία πενταετία παραμένει τσακωμένη με την αλήθεια. Ισχυρίζεται πως η οικονομία βουλιάζει, την ώρα που:
– Αντί στόχου 0,5% για το 2016, καταγράφει υπεραπόδοση με το πρωτογενές πλεόνασμα να κλείνει πάνω από 2%.
– Η οικονομία σημείωσε ανάπτυξη 0,3% αντί πρόβλεψης για ύφεση.
-Η ανεργία στα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μειωθεί από το 27% που το παρέλαβε από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στο 23%.
6. Συμπερασματικά, ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του ας συμβιβαστούν με την πραγματικότητα. Πόνταραν για δεύτερη φορά σε ένα έτος τα πάντα στην εθνική αποτυχία. Έφτασαν μέχρι το Βερολίνο για να υποβάλλουν τα διαπιστευτήρια υποταγής τους και να ζητήσουν να μην υποχωρήσουν οι ακραίοι από τις παράλογες απαιτήσεις τους. Ευτυχώς για τη χώρα, η μόνη παταγώδης αποτυχία που τελικά καταγράφηκε, ήταν αυτή της πολιτικής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...